Wpis z mikrobloga

można zmienić szkołę jazdy kiedy zapłaciłam już za kurs teoretyczny e-learningowy 300 złotych? mam w poniedziałek egzamin państwowy teoretyczny i chcę od razu zacząć gdzieś jazdy, a u mnie się nie da, bo najpierw muzę zrobić ratownictwo, które jest najbliżej... 14 września. zaczęłam kurs w lipcu, a skończę MOŻE w październiku. trochę mi szkoda czasu. jak to wygląda? mogę iść na same jazdy do jakiejś innej szkoły? no i czy te 300 złotych to jedyna opłata, jaką tu poniosę? jeśli zmiana ma mnie kosztować 500, to mi się to nie opłaca...

#pytanie #prawojazdy #szkolajazdy
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jrs2: ale muszę swojemu ośrodkowi dodatkowo zapłacić? bo tam wymagali 3 rat - pierwsza to 300 złotych za teorię on-line (taką wybrałam), potem 500 przed jazdami i reszta po zakończeniu kursu. jeśli druga szkoła będzie wymagać tak samo to wyjdzie mnie to prawie 2 tysiące albo nawet i równo tyle...
  • Odpowiedz
  • 0
@SScherzo: a czemu masz płacić za coś, czego nie kupujesz. Jeżeli nie podpisałaś jakiegoś przedziwnego cyrografu, to nie powinno być trudności.
  • Odpowiedz
@jrs2: niczego nie podpisywałam, o ile mnie pamięć nie myli. zapłaciłam po prostu za dostęp do e-learningu, dostałam potwierdzenie wpłaty i tyle. nie chcę czekać do 14 września teraz jak idiota, mam wakacje i bym mogła do tego czasu zrobić jazdy i mieć z głowy, a tak to zacznę dopiero w połowie września jazdy. no k---a mać
  • Odpowiedz
@jrs2: btw, skoro już będę miała zdany teoretyczny państwowy, to po co komu zaświadczenie o tym, że odbyłam teorię? to chyba już świadczy że umiem i zdane i nie powinno to wystarczyć? magistra o zdaną maturę nikt nie pyta.
  • Odpowiedz
@jrs2: jutro zadzwonię do szkoły okolicznej i zapytam, czy mogę się na same jazdy i ew. to ratownictwo czy coś tam umówić i zapisać. WORD ode mnie zaświadczenia o odbytych godzinach teorii nie wymagał dzisiaj przy zapisie na egzamin...
  • Odpowiedz
@SScherzo: Dostałaś już jakieś zaświadczenie o odbytej teorii? Tak poza tematem pytam, bo ja muszę czekać aż instruktor mi coś tam wypisze zanim zapiszę się na teoretyczny egzamin, a już parę godzin mam przejechanych.
  • Odpowiedz
  • 0
@iso9001: wiesz, koleś w okienku sie mnie pytał czy odbyłam kurs, mowie mu ze teoretyczny miałam a on sie o jazdy pyta. mowie ze nie bo mi powiedziano ze muszę najpierw zdać teorie a potem dopiero jazdy. a on na to ze sa dwie wersje :) aha :) no i nie wiem. ale zapisałam sie wiec chyba juz nie bedą chcieli, wymagali tylko PKK, dowodu osobistego i opłaty. a ja
  • Odpowiedz
@SScherzo: Spokojnie możesz się przenieść. Przeważnie to jest kwestia dogadania się z OSK. Jestem od 24h na nogach, ale skoro dobrze wywnioskowałem to 300zł w Twoim OSK kosztuję teoria e-learningowo, więc śmiało powiedz im, że na teorii kończysz i przenosisz się do innego ośrodka. Muszą Ci wydać dokumenty.
  • Odpowiedz