Aktywne Wpisy

kontos_stelio +102
W ogóle jak dla mnie zawodowa armia to jest jakiś nieśmieszny żart XD czyli tak, w czasach pokoju ci ludzie dostaja:
- hajs za studia
- przydział mieszkaniowy
- pewną i dobrze płatna pracę
- wysoka emeryturę po 25 latach służby (czyli w praktyce kolo 45 r. ż.)
- hajs za studia
- przydział mieszkaniowy
- pewną i dobrze płatna pracę
- wysoka emeryturę po 25 latach służby (czyli w praktyce kolo 45 r. ż.)

Crisu +70
Oddajesz prawie 50% procent w podatkach, masz najdroższe mieszkania i kredyty hipoteczne w Europie. Na wizytę u lekarza specjalisty czekasz min pół roku.
Teraz masz robić za mięso armatnie, gdzie w najlepszym przypadku zginiesz na froncie a w najgorszym wrócisz jako niezdolny do samodzielnej egzystencji weteran z renta 2000 brutto.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
Teraz masz robić za mięso armatnie, gdzie w najlepszym przypadku zginiesz na froncie a w najgorszym wrócisz jako niezdolny do samodzielnej egzystencji weteran z renta 2000 brutto.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe

abs(mojex - xpotworka) + abs(mojey + ypotworka);
i teoretycznie to działa, z taką różnicą, że w grze oczywiście możemy atakować także na ukos, czyli jeżeli potwór będzie w odległości ukośnej 6 komórek, to mój kod pokaże, że dla niego to jest 12 komórek.
Sprawę podchodzenia do potworków w miarę rozwiązałem, jednak też nie do końca i pewnie okrężną drogą.
Jeśli komuś chcę się zerknąć to: http://pastebin.com/m7TYVJUz
Mam nadzieję że jest wystarczająco dużo komentarzy. :P
#programowanie #naukaprogramowania
A no tak, mój błąd ale wtedy i tak więcej nawiasów trzeba, powinno być chyba
sqrt(((165-155)^2) +((50-80)^2))) :D
sprawdzaj if ((dystansataku^2) >= (deltax^2 + delta_y^2)) ...
[edit], sry mialo byc do @morsisk missclick :)
max(abs(x1-x2), abs(y1-y2)).Ruch wtedy wygląda tak że idziesz po skosie aż zrównasz się z przeciwnikiem jedną ze współrzędnych, a potem idziesz do niego po prostej.