Wpis z mikrobloga

Kolejna DDR z #budzetobywatelski zrobiona przez wąsaczy z #mzd typowo po kielecku...

Nie da się na nią w żaden sposób wjechać ani z niej zjechać. Nawet ze ślepą ul. Jarońskich nie potrafili jej połączyć (ta ulica po prawej)...

Skrzyżowanie z ul. Sandomierską zostało odłożone na "niewiadomokiedy", więc przez kilka kolejnych lat będę musiał jeździć ul. Źródłową wysł#!$%@?ąc jęków nieuków dlaczego to nie korzystam z tej gównianej "ścieżki rowerowej", mimo że takiego pojęcia w #pord nie ma...

#kielce #rower #infrastrukturarowerowa #mzd ##!$%@?
lewactwo - Kolejna DDR z #budzetobywatelski zrobiona przez wąsaczy z #mzd typowo po k...

źródło: comment_qMz0agV4AHyqHbX6F6JxX9xnmxXzK0zV.jpg

Pobierz
  • 12
@lewactwo: a wiesz że na sandomierskiej będzie ścieżka na tym odcinku gdzie robią własnie kanalizacje? ;p
Tylko nie wiem jak to będzie wyglądać, ulicę mają zwężać jakoś...Ciekawe czy to bedzie ścieżka taka jak na zdjęciu, czy pas ruchu dla rowerów na samej ulicy:>
drzewa wycieli po jednej stronie ulicy już. Szkoda kurde ze z drugiej też nie wycieli.
@sunsu-sun: Skąd masz takie informacje? Widziałem projekt organizacji ruchu i były tam tylko szerokie pasy ruchu po 4,5 metra + zatoki autobusowe, żeby czasem biedni kierowcy nie musieli na 10 sekund zwolnić...

Z której strony wycięli drzewa?
@lewactwo: z prawej od strony miasta. To ma być ścieżka która biegnie przez kilka województw coś takiego, budowlańcy tak mówili ;p
Ja też to widziałem, ale widać się zmienia. Podobno chcą wszystko zrobić zeby cały ruch przerzucić na obwodnice, dlatego też np. ulicę zwężali i to dosyć mocno. Jest mały odcinek asfaltu zaraz za agrocentrum więc można porównać, nawet te "doły melioracyjne" przy drodze zostały zakopane.

Ciekawe jest to że nie
@sunsu-sun: Szlak który ma przebiegać przez kilka województw to #greenvelo ale przebiega on całkowicie gdzie indziej, więc chyba coś im się pomyliło ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chyba napiszę wniosek przez ePUAP o dostęp do informacji publicznej i poproszę o projekt docelowej organizacji ruchu. :<

Podobno chcą wszystko zrobić zeby cały ruch przerzucić na obwodnice, dlatego też np. ulicę zwężali i to dosyć mocno.

No o to od
@lewactwo: Daj znać jak coś będziesz wiedział. Prawda taka ze jakby faktycznie chcieli pozbyć się aut to wystarczy próg zwalniający walnąć i już ruch się zmniejszy, ograniczenie i tak było 40kmh.
Tylko uważaj, teraz są takie dziury że rany, ale i ruch zerowy :d
@sunsu-sun: No mnóstwo metod można by zastosować, ale w Polsce uspokaja się ruch w taki sposób, że buduje się drogę o parametrach pozwalających na jazdę 100km/h a potem stawia się znak (40) a potem się wszyscy dziwią, że nikt nie przestrzega a piesi giną...
@lewactwo: zabawne jest, że w ten sposób są tylko potęgowane uliczne animozje, bo przecież "rowerzyści dostali czego chcieli, wyczesane ścieżki majo a hurr durr nie używajo". Gdyby tak były planowane i wykonane krajówki i autostrady to nie zostałby tu kamień na kamieniu.