5 10:44:03.538 29161-29161/com.example.lewan.appka E/AndroidRuntime﹕ FATAL EXCEPTION: main java.lang.IllegalStateException: Could not execute method of the activity
@StayAlive: @raczej_nieinaczej: @jablo: @olabogacojaturobie: wybaczcie, że tak późno, pracuję w blokach godzinowych i dopiero teraz się tym zająłem. Jeszcze dzisiaj pokombinuję z onClickiem, poza tym dowiedziałem się, że profesjonaliści( ͡°͜ʖ͡°) pracują z Githubem, więc odświeżyłem konto i wrzuciłem tam kod: https://github.com/sickLiver/Appka.git
znalazłem błąd, tylko nie wiem dlaczego tak sie dzieje...
W metodzie NewGame chciałem, aby od razu po wygenerowaniu jakiegoś numeru pokazywało go (żeby łatwo móc testować) i wrzuciłem tam: solution.setText(MyNumber); i teraz jak kliknę new game to jest ok
Teraz przerzuciłem tą linijkę kodu do metody "guess" i teraz w tej metodzie wyskakuje błąd( ͡°ʖ̯͡°)
ehh wystarczyło w solution.setText(MyNumber); zamiast (MyNumber) zrobić ("" + MyNumber) ale i tak jest kolejny błąd, bo jak dam poprawną odpowiedź to mi znowu aplikację wywala, podejrzewam sharedpreferences
Pomoze ktos?
#androiddev #androidstudio
5 10:44:03.538 29161-29161/com.example.lewan.appka E/AndroidRuntime﹕ FATAL EXCEPTION: main
java.lang.IllegalStateException: Could not execute method of the activity
edit: ale bardziej prawdopodobne ze dajesz .setText(zmienna) zamiast setText(String.valueOf(zmienna)) :-)
Komentarz usunięty przez autora
W metodzie NewGame chciałem, aby od razu po wygenerowaniu jakiegoś numeru pokazywało go (żeby łatwo móc testować) i wrzuciłem tam:
solution.setText(MyNumber);
i teraz jak kliknę new game to jest ok
Teraz przerzuciłem tą linijkę kodu do metody "guess" i teraz w tej metodzie wyskakuje błąd( ͡° ʖ̯ ͡°)
wystarczyło w
solution.setText(MyNumber);
zamiast (MyNumber) zrobić ("" + MyNumber)ale i tak jest kolejny błąd, bo jak dam poprawną odpowiedź to mi znowu aplikację wywala, podejrzewam sharedpreferences