Wpis z mikrobloga

Zbliżają się wybory w Polsce. Janusz podchodzi do obywatela, który wyraźnie zastanawia się, na kogo oddać swój głos.
- Stary, zagłosuj na mnie, na pewno nie pożałujesz kiedy w końcu będziesz płacić mniejsze podatki.
Facet myśli sobie, że w sumie nie ma nic do stracenia i mówi "Dobra, zagłosuję na ciebie Janusz".
Kilka dni przed wyborami wszyscy prezentują swoje programy w telewizji i namawiają do głosowania na swoje ugrupowanie, a Janusz wygłosił kilka wykładów o Hitlerze i lekkiej pedofilii.
W dniu wyborów Janusz kończy na ostatnim miejscu z wynikiem 1,2%. Facet do niego podbiega i krzyczy:
- Janusz, co się stało?! Przecież miałeś wygrać, miały być mniejsze podatki!

#dowcip #heheszki #suchar #jkm #korwin #polityka
  • 8
@JackBauer: Nic nie chce mówić ale wy wszyscy jesteście jacyś źli na Korwina jakbyście nie wiedzieli na kogo głosujecie. On zawsze będzie poruszał te tematy jak ktoś go zapyta tak było 20 lat temu i tak będzie zawsze. Ja na niego zawsze głosuję tylko z 2 powodów po pierwsze neoliberalizm a po drugie mam do niego zaufanie ws. realizacji programu.
@w_szafa: Była nadzieja że Wipler go utemperuję ale gdy on wyjechał na wakacje Korwin zaczął hajlować ( ͡° ͜ʖ ͡°) także tego... ( nie zdziwiłbym się gdyby po przegranych nadchodzących wyborach opuścił szeregi partii i zaczął budować własne ugrupowanie, Korwin to titanic i myślę że już sobie zdał z tego sprawę)