Wpis z mikrobloga

Jedna z najpiękniejszych chwil jakie można sobie wyobrazić w górach. Początek dnia u stóp „góry gór”. Taki miałem widok z namiotu kilka minut po wschodzie! Choć Matterhorn nie jest najwyższą górą w Szwajcarii (Dopiero 9 miejsce w całych Alpach) to w jego najbliższym otoczeniu nie ma żadnego wysokiego szczytu, który mógłby przesłaniać słońce o wschodzie. Dzięki temu charakterystycznie wygięty czubek dosięgają zawsze pierwsze – najbardziej czerwone, promienie naszej gwiazdy dziennej. To zdecydowanie najbardziej oryginalne zdjęcie Matta, jakie udało mi się zrobić i bardzo je doceniam.

#fotografia wyk. Karol Nienartowicz, a na #foto Matterhorn #gory
ColdMary6100 - Jedna z najpiękniejszych chwil jakie można sobie wyobrazić w górach. P...

źródło: comment_xzRe3KF4NOtM8cQyNlro5EtTqhP8ARtT.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ColdMary6100: jak z kwestią takiego biwaku w Szwajcarii ? O ile ze spaniem we Francji na dziko nie było żadnych problemów zarówno w wyższych partiach jak i dolinach to ciekawi mnie jak sytuacja ma się u szwajcarów. Nie miałem okazji wybrać się w okolice Matterhornu z namiotem, a z internetów wiem, że tutaj spanie na dziko traktują już nie tak pobłażliwie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz