Wpis z mikrobloga

@SynuZMagazynu: Francuskie Leopardy( ͡° ͜ʖ ͡°)? A handel stanowiskami przez PiS? Co z nagonką na transplantologię i słynne branie w kamasze za rządów braci K.? Ile km autostrad i za ile wybudowało PO, a ile PiS? To propagandówka, do tego pełna żenujących błędów. Gdzie obiektywizm? Z całym szacunkiem, ale proszę... agituj inaczej.
  • Odpowiedz
@SynuZMagazynu: A czy ja mówię, że się nie sypie? Mówię, że ta grafika jest pełna błędów, manipuluje faktami i jest nieobiektywna. Bo jak nazwać podawanie informacji o wybudowanych autostradach za rządów PiS, a nie podawanie informacji o autostradach za rządów PO. Tak samo z aferami. Dziwnym zbiegiem okoliczności tylko PO ma swoje afery, a PiS nie miał? Pamiętam, że trochę tego było mimo, że to już 8 lat. Podobnie z
  • Odpowiedz
@SynuZMagazynu: Ale przyznasz, że zatajanie pewnych informacji jest złe? Za pis były też mundurki, obowiązkowa służba wojskowa, twinky winky et cetera. Obecnie za po: mamy fiskalizm, biurokrację i korupcję, ale nie ma poboru, a autostrad i dróg jest więcej. Ja z takiej grafiki chciałbym się dowiedzieć uczciwie co zrobili jedni, a czego nie zrobili i vice versa. Jak widzę, że ktoś próbuje mnie przekonać do oddania głosu na siebie punktując
  • Odpowiedz
@nayco18: Pewnie dajesz jakiegoś nieznaczącego pseudo pisowca, heh, co do autostrad, to za te pieniądze co PO wybudowało ktoś inny, normalny by 3x więcej wybudował i setki firm by nie upadły a autostrady by się nie rozsypywały, więc w sumie lepiej dla PO ,że autor tego kwejka tego nie odnotował.
  • Odpowiedz
@SynuZMagazynu: i trochę: @nayco18:

Nie bronię PO, nie to jest moim. Bo to szkodniki. Ale PIS im miejsca nie ustępuje.

Szybko rosną wydatki budżetowe, powyżej dynamiki zmian PKB, inflacji czy pensji. Rosną wpływy, jednak nie można zapomnieć o dobrej koniunkturze na rynkach światowych, co jest faktem, oraz wzrostowi PKB już za SLD (2005 - 3,3 2006 - 6.2), po czym po rządach PIS PKB spadło w 2008 do 5,0,
  • Odpowiedz
@Gorthin: haha, sama koniunktura nie wystarczy, państwo samo sobą rządziło?, koniunktura sama rządziła? heh zresztą PO miało też na początku koniunkturę, SLD na końcówce rządzenia też, jakoś nie umieli lub nie chcieli tego wykorzystać.PO mówiło do 2012 ,że niema kryzysu. Afery PO też się biorą z braku koniunktury? heh
  • Odpowiedz
@SynuZMagazynu: Rozmawiamy o wychwalaniu PIS chyba? Przecież pisałem, że PO to również szkodniki, podobnie jak PIS. Kryzys dopadł świat w 2008r. Jeśli pomijasz kryzysy światowe, to nie bardzo możemy porozmawiać. Zarówno dobrą koniunkturę, jak i kryzys nasz kraj odczuwa ze wzmocnioną siłą. Wysoko rozwinięte kraje nie mogą sobie poradzić ze słabą koniunkturą, a Ty myślisz, że nasz by sobie poradził. PO na początku rządów spotkało się ze zwolnieniem gospodarczym w
  • Odpowiedz
Dobra koniunktura za czasów PIS to po prostu fakt oczywisty, który jakimś dziwnym sposobem został przemilczany

@Gorthin: No raczej media o tym trąbią przy każdej wypowiedzi pisowca który mówi, że za ich czasów lepiej wykorzystali możliwości, Pis i PO to całkiem inna bajka jak tego nie widzisz to Twój problem, sama koniunktura nie wiele by zdziałała. Głosuj sobie na Palikota, masz prawo ;p
  • Odpowiedz
@SynuZMagazynu: Nie wiem skąd wniosek, że głosuję bądź głosowałem na Palikota. To akurat nie moja bajka.

PIS od PO różni się tylko i wyłącznie nazwiskami na listach. Summa summarum to takie same partie. Będą tak kręcić, tu dadzą mniej, tu zabiorą, tu oddzadzą, tu podatek ciut zmniejszą, tu znowu podniosą, tak będą kombinować, żeby ostatecznie % zabieranych pieniedzy oscylował na granicy 65-75%. Ale pomysł na rządzenie mają ten sam, czyli
  • Odpowiedz
@SynuZMagazynu: Prawdopodobnie nie zagłosuję na nikogo, lecz zagłosuję nogami. Korwin mimo słusznych poglądów, trafił na złe czasy, gdzie kilka słów prawdy jest brane za oszołomstwo. Więc nieważne co by zrobił, czy prowadził kampanie idealnie, bez wtop czy też tak jak teraz, to i tak więcej jak 5% nie zgarnie. Ot po prostu nie czas na wolność. Ludzie mentalnie żyją w PRL, więc chcą i oczekują wszystkiego za darmo. Tak co
  • Odpowiedz