Wpis z mikrobloga

@wojtek9214: ja kiedyś przechodziłem na pałę, bo nie chciało mi się iść na przejście. Było ciemno, przeszedłem, a tu jedzie policja xd przed samym nosem im przeszedłem. I bez mandatu
  • Odpowiedz
@Zord0n: @Jade: @Budka_dla_ptakow: eh, dzwoniło, ale nie w tym kościele. Chodzi mi o sytuację z punktu 2:

Jeżeli jednak skrzyżowanie znajduje się w odległości mniejszej niż 100 m od wyznaczonego przejścia, przechodzenie jest dozwolone również na tym skrzyżowaniu.

A sytuacja o której mówiłem, była konkretnie związana z tym przepisem. Może nie powinienem wypowiadać się na poważne tematy przed kawą, mea culpa.
  • Odpowiedz
@wojtek9214: Ja wprawdzie dostałem pouczenie ale i tak chodzi o sam fakt, że przyczepili się do mnie i kumpla o 1:30 w nocy, że przejeżdżamy rowerami po pasach ( ͡° ͜ʖ ͡°). Po uprzednim zatrzymaniu się i rozejrzeniu się na boki ( ͡ ͜ʖ ͡). Jedynym samochodem w okolicy był ten radiowóz ( )
  • Odpowiedz
@wojtek9214: No mi też #!$%@? mandat za brak pasów. Na trasie ~500m. Na drugą stronę skrzyżowania. Takiego ze światłami. Bezkolizyjnymi. Stówa w #!$%@?. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

• Odpowiedz