Wpis z mikrobloga

No i co mirasy.
Czy w świetle tego wykopu
http://www.wykop.pl/artykul/2677211/ukrainscy-nazisci-zapolujmy-na-maciejczuka-za-naglosnienie-skandali-na-majdanku/

nadal wiekszość uważa jak tutaj że tak bardzo mają kilkuset ukraińców na jednej ulicy gdzieś?
Jak się dowiedziałem jest ich w tej chwili ok 700 (licząc z kobietami) i mieszkają w chałupach zastępczych.

#bielskobiala #bielsko #imigranci #ukraina #ukrainainfo #4konserwy #narodowcy #polska
  • 17
  • Odpowiedz
@zielonek1000: Ja to tu tylko zostawię, jest tu opis czemu ludzie jadą na zachód i jaka jest większość osób osiedlających się w Polsce.
http://wiadomosci.onet.pl/prasa/ukraincy-nad-wisla/7pekt

Powiem że moją matkę też to spotkało, jest wykształcona w najlepszej szkole kucharskiej w ZSRR. Była szefem kuchni w bardzo drogim hotelu, a dziś jej wykształcenie i doświadczenie nie ma znaczenia szczególnie, gdy ktoś usłyszy akcent.

Jak chcesz robić polowanie na czarownice to skup się na ludziach o skrajnych poglądach, a nie zwykłych ukraińców, którzy chcą
  • Odpowiedz
Powiem że moją matkę też to spotkało, jest wykształcona w najlepszej szkole kucharskiej w ZSRR. Była szefem kuchni w bardzo drogim hotelu, a dziś jej wykształcenie i doświadczenie nie ma znaczenia szczególnie, gdy ktoś usłyszy akcent.

@Aryo: Znaczy się, co, jedzenie gorzej smakuje ze względu na akcent kucharki? W tej branży to raczej powinien być atut.
  • Odpowiedz
@Gazarjan: Ostatni pracodawca z racji pochodzenia mojej matki proponował jej stawki 3x niższe niż jej mniej doświadczonym kolegom po fachu + mieli podejście że ma być od wszystkiego sprzątanie, gotowanie, podawanie do stołu, a no o płaceniu za nadgodziny mowy nie było etc., a gdy moja mama odchodziła to wyzywał ją od #!$%@? i mówił że panoszy się w JEGO kraju. Wielki łaskawca się z niego znalazł... całe szczęście są
  • Odpowiedz
@areiks: @adeqsb: nie żebym się czepiał ale ta Ukraina to tak naprawde zlepek Polaków i Rosjan - więc mówienie o narodowości ukraińskiej jest po prostu śmieszne :) jak już jest to powinna być ale tylko jako bufor przed Rosją - pogrążona właśnie w takim chaosie jaki tam panuje.
  • Odpowiedz