Wpis z mikrobloga

Mircy, chcę założyć pierwsze konto bankowe. Konto jest mi potrzebne właściwie tylko do przelewów ale karta też mi się przyda. Na pewno nie przekroczę 200-300 zł co miesiąc na płaceniu kartą i nie chce mi się płacić tych 6 zł bo głównie będzie do przelewów. Czytam o koncie w banku smart. Ale nic nie piszą czy jest opłata za wpłatę w innym banku. Ma ktoś tam konto?
Wołam @Bankierpl nie bijcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#kontobankowe #banki #bank
  • 14
@Kuork: Ja mam tam konto z kartą. Drugie konto bez karty mam w BZWBK. Do każdego banku możesz wpłacać na poczcie, ale oni biorą opłatę. Jeśli chcesz wpłacać poprzez inny bank, to w tym banku raczej by brali opłatę. Wpłacić chyba też możesz w Żabce/Freshu (też jakaś opłata jest).
Ja sobie wpłacam w oddziale BZWBK na konto BZWBK, a później przelewam za darmo do Smartu ;)
@MichaelT128: No jak chce założyć konto i wybiorę 360 to mogę odznaczyć a jak wybiorę 360 student to jest info, ze mi to doliczą i nie ma możliwości odznaczenia. Zobacz.
@Kuork: Checkbox i informacja po rozwinięciu to dwa inne ubezpieczenia. Pierwsze to Pakiet Bardzo Pomocny, a drugie Pakiet bezpieczeństwa. Nie masz możliwości rezygnacji z Pakietu bezpieczeństwa w trakcie podpisywania umowy. Możesz to zrobić później na infolinii.