Wpis z mikrobloga

#postmanstories

- Hej T. a co wy z tym Gangiem Albanii tu wyskoczyliscie?
- A co, #!$%@?? Cos ci sie nie podoba? - odparl delikatnie agresywnym glosem T.

T. znam od jakiegos czasu. Niegrozny, przynajmniej dla mnie, przedstawiciel lokalnej patoli. Bezrobotny, no moze pomijajac okazjonalne dorabianie na czarno, jednak kazdy wieczor spedza w knajpie. T. slynie z nonszalancji wobec kobiet i checi przylozenia kazdemu z byle powodu. Niczym prawdziwy gentleman wyzywa wszystkich na pojedynki, caluje kobiety po dloniach i uzywa wysublimowanego jezyka skladajacego sie ze slow powszechnie uznawanych za przeklenstwa.

- Nie no T., Popek Krol - odparlem z szyderczym usmiechem i nutka drwiny w glosie - no geniusz rapu.
- Te te... tylko bez nabijania sie - przejrzal mnie skubany a skwitowalem to usmiechem.

Zaczal mi udowadniac dlaczego to mistrz, geniusz i celebryta. Ja tylko kiwalem glowa, jednym uchem wpuszczajac, drugim wypuszczajac

- ... teraz juz wiesz.
- No dobra. Ale my tu gadu gadu a ja polecony do Ciebie mam.
- A skad? - zapytal z niepokojem T.
- Od komornika.
- A niech #!$%@?. Niech se w dupe wsadzi te wezwania, ten...
Rozpoczal tyrade inwektyw a ja cierpliwie czekalem bo bawilo i tak wiedzialem jak to sie skonczy.

- Odbierasz? - przerwalem T. gdyz zaczynaly sie sypac grozby a to juz bylo za wiele.
- Dawaj - odparl z niechecia i rezygnacja w glosie.

Odebral a ja poszedlem dalej. Odchodzac od domu uslyszalem za plecami ,,#!$%@?...,, i kolejna tyrade w kierunku komornika.

#coolstory #patologiazewsi
Old_Postman - #postmanstories

- Hej T. a co wy z tym Gangiem Albanii tu wyskoczylisc...

źródło: comment_rjREXRleTojrex2EiE0Ns61ouRqV4Egy.jpg

Pobierz
  • 16
@Old_Postman:

Te te... tylko bez nabijania sie - przejrzal mnie skubany a skwitowalem to usmiechem.

Wyczuł ironię, czyli nie jest do końca taki głupi, chociaż fascynacja tym "artystą" na to nie wskazuje.
@korynt: a może dostaje plusy bo wyrobił sobie markę i pisze ciekawie jak by się książkę czytało ? I swoją drogą nie spotkałem się z negatywnymi wypowiedziami odnośnie stylu pisania i treści przekazyanych przez Olda, więc grafomanem to on nie jest.
@Old_Postman: twoje wpisy.. czuje sie jakbym otworzyl ksiazke na srodku i czytal kilka werswo powiesci jakiegos wprawnego pisarza rzemieślnika ktory z latwoscia produkuje tomiszcza co raz to nowcyh bestselerów.. skąd u ciebie takie lekkie pióro? myślałeś kiedyś nad napisanie książki? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Wirtuoz: Myślę, cały czas :) A lekkie pióro? Nie wiem. Od zawsze dużo pisałem i czytałem. Wychowałem się w rodzinie, która dużo czyta. Wszyscy zawsze pisali do siebie listy a i muzykowało się dużo w domu moich dziadków. Myślę, że może to być talent, którego jeszcze nie rozwinąłem.

Dziękuję za miłe słowa. Jest to bardzo budujące, szczególnie dzisiaj.