Wpis z mikrobloga

ok, to tak dla przypomnienia podam, że płatki owsiane nawet błyskawiczne trzeba trochę pogotować, kiedyś bez czekania żarłem, tyle czasu w błędzie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)


@vilard: Ja często dodaję do smoothie, na surowo!
@vilard: @rafalinho007: Gotowanie, gotowaniem, ale ja kiedyś zwykłe owsiane zalewałem w głębokim talerzu gorącą wodą i zostawiałem na noc pod przykryciem. Z rana można było dorzucić orzechy, rodzynki i zimne mleko. Całkiem fajne i szybkie śniadanie na lato. ;)
@UnitrA: Chyba kwestia przyzwyczajenia. Ja teraz płatki mogę jeść jak chcę (surowe, gotowane albo z mlekiem orzechowym na 1.5min w mikrofali), ale początkowo też brzuch się duży wydawał. Bakterie się przyzwyczaiły :D
@grecki: wolę poczekać, niż potem w pracy zduszać bąki przez parę godzin :D myślałem, że to wina mleka, ale na wodzie było to samo. Btw nie cierpię płatków na wodzie, są dla mnie mega mdłe, nawet z cukrem i owocami.