Wpis z mikrobloga

Mireczki chciałbym kupić rower. Chcę nim jeździć głównie po asfalcie ewentualnie drogi utwardzone. Teoretycznie najlepsza byłaby szosa pewnie ale jak jeździć do pracy na szosie (rzeczy do plecaka?). Doradźcie co warto by było kupić i ewentualnie za ile. Chciałbym dobry sprzęt niekoniecznie nowy. #rower #rowery #szosa #rowerowypoznan (bo po Poznaniu chcę jeździć)
  • 19
@ElCidX: jakie są różnice między szosówką? Jakiś konkretny rower jesteś w stanie polecić? Bo przyznam szczerze że są mi obce nazwy osprzętu w tego typu rowerach...
@piciek: szersze opony, stabilniejszy jest przełaj, zwykle troszkę cięższy ale komfort > waga albo kupić sobie hybryde i zmienić opony na slicki i mieć najlepsze z każdej dziedziny, amo z przodu, szerokie slicki więc i wygoda i prędkość :)
@piciek: Ewentualnie weź tribna 500 (tylko nie wiem czy jeszcze go sprzedają ) bo ma możliwość zamontowania bagażnika więc nie musiałbyś mieć plecaka. Nie wiem czy do 520 też można zamontować musiałbyś popytać. A i do triatlonu mógłbyś na nim podejść.