Siema. Kupiłem sobie #router Asusa WL500g Premium V1. Sprzęt trochę stary ale posiada 2 porty USB (kontroler obsługuje 4 także trzeba będzie poszukać ich na płycie głównej). Aby je wykorzystać postanowiłem zainstalować #ddwrt ale niestety, ostatni wydany build to 14896 i ipkg nie może zaktualizować repo bo padły linki. Zmienić wpisów też się nie dało, wywala ,,read only". Zna ktoś jakieś nieoficjalne buildy lub jakieś uniwersalne pod chipset? Siedzi w nim Broadcom BRCM47xx. Ewentualnie zna ktoś jakieś modyfikacje #openwrt dające podobne możliwości co DD-WRT? #linux #linuxmasterrace
Kupiłem sobie #router Asusa WL500g Premium V1. Sprzęt trochę stary ale posiada 2 porty USB (kontroler obsługuje 4 także trzeba będzie poszukać ich na płycie głównej). Aby je wykorzystać postanowiłem zainstalować #ddwrt ale niestety, ostatni wydany build to 14896 i ipkg nie może zaktualizować repo bo padły linki. Zmienić wpisów też się nie dało, wywala ,,read only".
Zna ktoś jakieś nieoficjalne buildy lub jakieś uniwersalne pod chipset? Siedzi w nim Broadcom BRCM47xx.
Ewentualnie zna ktoś jakieś modyfikacje #openwrt dające podobne możliwości co DD-WRT?
#linux #linuxmasterrace