Wpis z mikrobloga

via Android
  • 1
@sylwke3100: pisanie wlasnego oprogramowania silnikow, tworzenie zamiast klepania skryptow w gotowych ide czy toolsach, poznawanie zasad dzialania grafiki na nizszym poziomie abstrakcji a nie tylko rysujPostac();
  • Odpowiedz
@sylwke3100: pisząc w czystym OpenGL wiesz dokładnie jak wszystko działa i potem wiesz co jest wąskim gardłem. Dodatkowo pisząc w czystym OpenGL możesz uzyskać wiele rzeczy, których nie zrobisz w zamkniętych silnikach. Używając potem gotowych silników wiesz co używać, aby optymalizować wydajność. No i wpis w CV znacznie więcej mówi w postaci "Twórca silnika XXX" zamiast "znajomość Unity\Unreal Engine".
  • Odpowiedz
@sztilq: No to widzę że takim podejściem obrażasz sporo deweloperów którzy zamiast zastanawiania się i kombmbinowania nad OpenGL zajmują się tworzenie czegoś ważniejszego np mechaniki gry.
  • Odpowiedz
@inplaz: A czy ja gdzieś powiedziałem że czuje się wyżej? Ja tylko stwierdziłem że pewne rozwiązania do projektów są niepraktyczne i powodują że człowiek więcej czasu traci na zrobienie tego samego tak jak np na Windows z WinApi
  • Odpowiedz