Wpis z mikrobloga

Hej Mirki. Zaczynają już do mnie wydzwaniać przedstawiciele operatora sieci komórkowej (za jakiś czas kończy mi się umowa) i namawiać na przedłużenie umowy. Chciałabym wymienić telefon, bo obecny (Samsung Galaxy s3) już swoje przeżył i mam problem, bo nie wiem co wybrać. Zaznaczam, że telefon służy mi do szeroko rozumianej komunikacji, robienia zdjęć, słuchania muzyki, buszowania w internecie. Nie gram w żadne gry. Co moglibyście polecić? Aha, z obecnego telefonu jestem zadowolona. #pytanie #telefony
  • 12
@bialaowca: a co Ci chcą dać i za ile i na jakich warunkach i dlaczego nie virgin mobile za 30zl miesiecznie plus telefon gdzieś na raty, ewentualnie za gotówkę co i tak wyjdzie taniej niż to co Ci pewnie wcisnąć chcą
@Bialy_Mis: Póki co dzwonili dwa razy, raz miał to byc samsung a5, dzisiaj proponują samsung grand prime. Spławiam ich, bo również rozważam zmianę operatora (obecnie jest to Orange). Pewnie proponują to co im zalega i liczą na moją niewiedzę w temacie i to mnie akurat nie dziwi.
@Dante4670: Napisałam tak, ponieważ serio nie wchodziłam nigdy w jakieś szczegóły telefonu. Nie traktuję go jak narzędzia, które ma mi zastąpić komputer. Nie jestem wymagająca i kolor czegokolwiek mnie nie kręci :). Ma mieć dobrą baterię i robić porządne zdjęcia oraz nie ulegać awariom.
@Colo99: To kolejny powód, dla którego zawsze mialam abonament, a w nim rozłożony koszt telefonu. Nie uśmiecha mi się wydawac jednorazowo kupę kasy za telefon. Wolę to wydac na co innego.