Wpis z mikrobloga

Mieszkam #zagranico
Chodze na wakacyjny kurs na Uniwersytecie, moja grupa nie jest duza, 14 osob ale sa w niej przedstawiciele wszystkich kontynentow i religii.
Dzis w szkole mielismy przyniesc jakies jedzenie typowe dla naszego kraju pochodzenia, po to zeby siasc razem z ludzmi z calego swiata i poprobowac ich specjalow.
Mam w grupie 4 muzulmanow - 2 z Turcji, jeden z Maroka i jeden z Afganistanu.
I teraz troche #coolstory
Oni jeszcze wczoraj nie wiedzieli czy beda mogli jesc w dzien, ze wzgledu na Ramadan. Szkoda mi ich bylo bardzo, bo dzisiejszy dzien zapowiadal sie bardzo ciekawie.
Jednakze swoj polski posilek przygotowalem aby byl Halal - zero miesa wieprzowego i nawet polproduktow
Przynioslem im 3 rodzaje pierogow: z kapusta i grzybami, ruskie i ze szpinakiem. Wszystkie po gotowaniu dosmazane na oleju, dodatkowo pierogi z kapusta dostaly bonus w postaci podsmazonej cebuli.
Do tego dorzucilem karton Tymbarka jablko-mieta, bo to smak ktory mozna tylko w Polsce poznac.

Szczesliwie Ramadan skonczyl sie dzis w nocy, i moi muzulmanscy koledzy mogli skosztowac delicji w postacji pierogow.
To co zauwazylem, ze muzulmanie jesli nie wiedza jakie jest mieso w potrawie, to jej nie dotykaja.
Na pierogi patrzyli troche podejrzliwie, bo przeciez nic nie widac, ale po pierwszym kescie, brali nastepne.

Na koniec konkluzja dla mirkow co nigdy wyznawcy Allaha na oczy nie widzieli.
Nie kazdy Ahmed to terrorysta, nie kazdy przyjezdzajacy do Europy liczy tylko na profity i zasilki.
Jak w kazdym spoleczenstwie sa u nich seby, stuleje i normalne mirki.
Karyny maja tylko troche p--------e.

BTW, po kilku dniach chodzenia do szkoly ciagle mialem wrazenie ze jedna panne z Panamy gdzies widzialem,
pochwalila mi sie ze kilka miesiecy mieszkala w Miami i szukajac

Wolam #4konserwy jestem praktukujacym katolikiem, zbratalem sie z muslimami, pojde do niebianskiego Sztumu?
random pic z dzisiejszego dnia

#islam
L....._ - Mieszkam #zagranico 
Chodze na wakacyjny kurs na Uniwersytecie, moja grupa...

źródło: comment_S0nICLa17zxQM4OUgunu6Vlmo5gAZikY.jpg

Pobierz
  • 75
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lucky_: ale mnie wk#$wia takie pied#$lenie, albo podajesz linka, jakiś dowód tej oto "ciekawostki", albo jest ona g---o warta. Wiesz dobrze, ze ludzie bedą pytać, to albo uprzedzaj odrazu "filmu nie będzie", Mirki bedą scrolować dalej, albo odrazu dawaj LINK, a nie baw się w jakies podchody.
  • Odpowiedz
  • 0
U mnie na uczelni jest wymiana na wakacyjne praktyki, mamy tam takiego Omara z Iranu, muslim ofc. W czwartek bylem z nimi w karczmie Bida w Bogucinie, Omar byl zachwycony żurkiem w chlebie i karkówka :-D
  • Odpowiedz
@Lucky_: czy to nie tzw. "summer school"? Też na niej jestem, ale nie tej, na której ty. Mam w grupie Irańczyka i Turka. I wiesz co? Nie chcę tu migracji z ich krajów, bo kilku doktorantów i laureat nagrody nobla nie wynagradzają milionów żyjących w nędzy, wychowanych jedynie w islamie. I ustalmy w końcu:
1. Największy problem jest z tymi, którzy nie zabijają, tylko spokojnie żyją sobie w Europie. Morderstwo wywołuje
  • Odpowiedz
@Lucky_: Zawsze gdy widzę emigrantów plujących na innych emigrantów, mogę mieć pewność że autor wpisu to gorsza patologia, niż ci na których pluje. Zwłaszcza gdy ktoś bredzi o 80% patologii wśród Polaków na emigracji. Patologia to te 20% lewaków, którzy nie zauważają zniesmaczenia na twarzach współrozmówców z zachodu, gdy zakompleksione lewactwo zaczyna wyrzekać się własnego pochodzenia i pluć na własnych rodaków. Żenada over 9000, zwłaszcza gdy to tego liże dupę
  • Odpowiedz
@Laserade: Używam ":-) :-)" bo niezły komik z ciebie i naprawdę doceniam to że poprawiasz ludziom humor. Więc nie dasaj się na mnie.

Dyskusję to kolego prowadzisz sam ze sobą tworząc argumenty a nastepnie je obalajac (a to objaw schizofrenii) coś jak wioskowy głupek co sam ze sobą debaty prowadzi :-)

Poważne dysputy rezerwuje dla oponenta potrafiącego czytać "@Lucky_: chłopie na klęczkach na Jasna Gore świętej panience dziękować bo mało brakowało a
  • Odpowiedz
@Atreus:

to już ustaliliśmy pozostaje kwestia masonerii, da radę kolega rozwinąć ten temat?

Nie, bo nie mam informacji na ten temat.
I lepiej, żeby to nie była ironia z twoej strony że to
  • Odpowiedz
@Laserade: "księży, rasistów, antysemitów, prawaków tez wszędzie widzisz i to pewnie oni ci konfitury z piwnicy podjadają :-).
Nawet katecheza powoduje otyłość, true story."
To ty pierwszy katechezę i księży w to wmieszales. Jak już pisałem budujesz sobie w głowie obraz lewaka i z nim walczysz nie widzę sensu w dyskusji z kimś takim sorry szkoda mi czasu, nie ta liga.
  • Odpowiedz
@nick-smith: "Zawsze gdy widzę emigrantów plujących na innych emigrantów, mogę mieć pewność że autor wpisu to gorsza patologia, niż ci na których pluje." Święta racja kolego zwłaszcza emigranci z Polski plujacy na imigrantów z innych krajów :-)
  • Odpowiedz
@Atreus: to był cytat z jednego ze śmieszniejszych lewaków.

i odbiję piłkę ... a po co ty wplotłeś w to żydów zupełnie znikąd ?

Na koniec takie pytanko do eksperta lewactwem to Żydzi
  • Odpowiedz
Święta racja kolego zwłaszcza emigranci z Polski plujacy na imigrantów z innych krajów

@Atreus:

Podczas gdy np. w UK emigracja z Europy wschodniej przyniosła 5 mld Ł zysku z podatków, emigracja ciapatomurzyńska przyniosła 120 mld funtów STRAT w
  • Odpowiedz