Wpis z mikrobloga

Ciekawe wystąpienie Jonathana Clementsa, brytyjskiego pisarza i scenarzysty, na czeskim konwencie Animefest 2012, na temat mylnego odbierania anime przez zachodnie media i firmy wydawnicze.

W języku angielskim (są też angielskie napisy).

Jest trochę o początkach animacji (oszczędzaniu pieniędzy przez Tezukę), problemie hentai, Pokemonach, Hayao Miyazakim, kwestii niszy moe w Japonii itd. Trochę ciekawostek m.in. o Urotsukidōji, najlepiej sprzedającym się hentai w historii Wielkiej Brytanii, i krytyce fanów anime z jego powodu.

#anime #johathanclements #animefest #animacja #ghibli #osamutezuka #pokemon #studioghibli #moe #manga
80sLove - Ciekawe wystąpienie Jonathana Clementsa, brytyjskiego pisarza i scenarzysty...
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lmao:
Zobacz to będziesz wiedział, o cochodzi. Gatunek kierowany do samotnych 30-latków, który ma kasę, aby kupić bardzo drogie zestawy Blu-ray ^^'
  • Odpowiedz
@80sLove: Super, bardzo mi się podoba. Szkoda tylko że ja to wiem Ty to wiesz a to przydało by się pod opis tagu dodać i odsyłać bóldupiących. Przynajmniej by był z nimi spokój na godzinę :d
  • Odpowiedz