@zasadzka01: uważam, że do kazdej ksiązki trzeba dojrzeć. np. Ślepowidzenie Watts'a było dla mnie w wieku 17 lat za ciężkie, teraz (lvl 23) czyta je z przyjemnością. lubię styl Canavan bo jest przyjemny i dobrze ją się czyta. Podobnie z mistrzem Pratchett'em, jego świat dysku onieśmiela wszystkich. Diuna - Herberta, powieści Jacka Dukaja.
@Cyckiem_wTwarz: Achaja Ziemiańskiego. Pierwsza część zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Z bardziej przygodowych (lekkie urban fantasy) i babskich książek seria o Dorze Wilk lub Kate Daniels :>
@Cyckiem_wTwarz: jeszcze mi się pewna seria przypomniała - Próba krwi i stali Joela Shepherda. Chyba wydano już wszystkie tomy po polsku (czytałam nieof. tłum).
@Cyckiem_wTwarz: Niech Cię to nie zraża. Dużo znajomych widząc ilość odpuściła sobie. Ci, którzy przeczytali, stali się wraz ze mną apostołami Eriksona :P
@Thyrun: broń Boże, mnie to nie przeraża wręcz cieszy! Jeżeli mi siądzie to nie będę po nocach spać byleby dokończyć i dowiedzieć się jak wszystko zostanie rozegrane
@Cyckiem_wTwarz: Cudnie. Pierwszy tom jest najtrudniejszy dla nowego czytelnika. Erikson bez ogródek rzuca Cię w wir akcji. Masa nazw, miejsc, państw, lokacji. Grunt to nie zrazić się. Bardzo szybko nabiera się ogólnego rozeznania po świecie. Życzę przyjemnej lektury. Z chęcią posłucham za dwa miesiące jak Ci się seria podobała ʕ•ᴥ•ʔ
@Cyckiem_wTwarz: Jak czytałaś ślepowidzenie to przeczytaj sobie jeszcze echopraksje. Jest to drugi tom tej serii, którego akcja rozgrywa się równolegle do tej z pierwszej części.
@Thyrun: już po pierwszym tomie dam znać jak przebiega etap pokonania giganta ( ͡°͜ʖ͡°) @sparkasse: @loksard: @Bernan: dzięki Mirki, jesteście najlepsi!
ps. Tolkieny, Sapkowskie, Martiny, Canavan i tym podobne przerobione.
#ksiazki #kiciochpyta
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@StrefaZimna: dodaję do zbioru ksiąg z serii ''gorące'' ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Najlepsza seria jaką czytałem.
Życzę przyjemnej lektury. Z chęcią posłucham za dwa miesiące jak Ci się seria podobała ʕ•ᴥ•ʔ