Wpis z mikrobloga

@Haz3L: Wygląda jak tzw. przyklepana (tak się u mnie mówiło), czyli wpierw jajca do miski, mieszasz na jednolitą masę i smażysz. Albo też jajka sklepowe, których żółtka są bardzo blade.
  • Odpowiedz
@ludzik: na maśle szklę cebulę i wrzucam całe jaja na patelnie, wcześniej ich nie mieszam. Po prostu żeby uzyskać taką kremową konsystencję trzeba smażyć na średnim ogniu, często zdejmując z płyty i wtedy mieszać.
  • Odpowiedz
@TheSjz3: Nie, o prostu takie blade te żółtka były, zależy czym kura karmiona. Gwarantuję ci, że i tak (jeśli mowa o sklepowych) nie odróżnisz w smaku w ślepym teście tych najtańszych od najdroższych. Kiedyś kupowałem drogie, niby z wolnego wybiegu, ale spróbowawszy tanich stwierdziłem, że to bez sensu dawać prawie złotówkę za jajko, skoro smakuje tak samo.
  • Odpowiedz