Wpis z mikrobloga

Mireczki, wytłumaczy ktoś jak przebiega rekrutacja na AGH? tak krok po kroku, od strony technicznej i wewnętrznej XD
Bo nie zakwalifikowałem się na kierunek na AGH na informatykę i się zastanawiam czy będzie jeszcze szansa,że tam wbije

Pomóżcie Mireczki

#pytanie #studbaza #agh
  • 19
  • Odpowiedz
@Dewid: jest jeszcze 2 tura..jak jesteś na rezerwowej to może wskoczysz za kogoś kto się rozmyśli, nie dowiezie dokumentów w terminie itd. Złóż może na inny kierunek,uczelnie coby nie być we wrześniu zaskoczonym( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@phantogram: no ale generalnie jeżeli jedna osoba składa na pięciu kierunkach i się dostaje na pięć to blokuje miejsce czterem osobom no nie? dobrze myśle? w sensie bo potem sobie wybiera jeden kierunek,a cztery się zwalniają
  • Odpowiedz
@Dewid: wcześniej było tak, że wybierało się w odpowiedniej kolejności te 5 kierunków, więc jeśli się dostałeś na pierwszy z nich to nie brali Cię pod uwagę przy pozostałych, żeby właśnie nie blokować innym (założenie jest takie, że kolejność wybranych przedmiotów odpowiada kolejności w jakiej się chcesz dostać na dany kierunek). Podejrzewam, że tego nie zmienili bo to by była głupota
  • Odpowiedz
@Dewid: poniżej 915pkt nie było sensu składać na infe :( Jak bardzo chciałeś na nią iść to trzeba było dać mechatronike na 1. miejscu i starać się o przeniesienie po pierwszym semestrze.
  • Odpowiedz
@zackson: No cóż...matma mi nie siadła tak jak zwykła siadać, no ale złożyłem, bo myślałem,że niż demograficzny i tak dalej :S no..trudno
  • Odpowiedz
bo myślałem,że niż demograficzny i tak dalej :S

@Dewid: na tak oblegane kierunki wahania są minimalne, wystarczy przeanalizować progi z poprzednich lat. Np. na MiBM próg w ciągu 4 lat się podwoił ale tylko dlatego, że mocno zredukowali miejsca.
  • Odpowiedz
@Dewid: Uuu jak bardzo chcesz informatykę to spróbuj na wydziale inżynierii metali i informatyki przemysłowej. Jest tam inf stosowana i inżynieria obliczeniowa. W praktyce masz infe niskich lotów, ale moi znajomi inżynierów nie zrobili a już mieli pracę jako programiści.
  • Odpowiedz
@Aleoledacfaraddadf: no niestety :D a tak zacząłem przeliczać to mi wyszło,że gdybym miał 2 punkty więcej z matmy rozszerzonej to bym się dostał na mechatronikę i na informatykę stosowaną na tym FiLsie :D nie wiem czy mam się śmiać czy płakać
  • Odpowiedz