Hej mirki pytanie z #prawopracy. Moj pracownik wlasnie do mnie przyszedl i powiedzial ze chce urlop bo woodstock. Czy moge go zwolnic w zwiazku z utrata zaufania?
@marianbaczal: ja myślę, że możesz wystąpić o odszkodowanie, za zatajenie faktu karalności i choroby psychicznej, co mogło w znaczący sposób przełożyć się na straty finansowe i kondycję mentalną firmy
@marianbaczal: Weź go na pogawędkę bo widać ze młody i niedoświadczony. Niech następnym razem powie że jedzie na gejowską orgię bo wstyd mniejszy będzie.... A w sumie to za bardzo też nie skłamie.
@marianbaczal: A może twój pracownik robi na Woodstock kręcią robotę na rzecz Wolnej Renki Niewidzialnego Rynku? Tu w pracy nic, się nie przyznaje, a na Woodstock paróweczki i buduje krok po kroku wolny rynek.
@marianbaczal: myślę, że możesz postawić warunek, że nie zwolnisz go jeśli dobrowolnie podejmie leczenie odwykowe z uzależnienia od narkotyków i marnej muzyki
@marianbaczal: albo nie zwalniaj go, zgłoś, że masz n-----------o umysłowo i weź dotacje z Unii. profit? Jak mawiał Janusz Mikke herbu Korwin z KORWiN - "jak dają to trzeba brać" oraz "Komuniści też sprzeciwiali się pieniądzom, ale ich używali"
Weź go na pogawędkę bo widać ze młody i niedoświadczony. Niech następnym razem powie że jedzie na gejowską orgię bo wstyd mniejszy będzie.... A w sumie to za bardzo też nie skłamie.
@marianbaczal: zwolnij go za włóczęgostwo i brak higieny
Jak mawiał Janusz Mikke herbu Korwin z KORWiN - "jak dają to trzeba brać" oraz "Komuniści też sprzeciwiali się pieniądzom, ale ich używali"