Aktywne Wpisy

edix10 +1
Poznalem ok. 3 tygodnie temu laske na tinderze, popisalismy z tydzien, wszystko spoko sie rozwijalo, jeszcze przed spotkaniem zaproponowala wyjazd w gory, bo tez tak jak ja lubi sobie połazić. Wazna kwestia jest to, ze jakos ponad miesiac temu zakonczyl sie jej dwuletni zwiazek, ale pytalem jej czy nie szuka plasterka i czy ja potencjalnie nim nie zostane, powiedziala ze nie i tamto juz zamkniete. Pierwsza zaczela pytac o spotkanie no i

Są tu stare prostytutki?

Co skopałem, że mi się tak sfajczyły LEDy? Za ciepło im było? Jak tak to jak zrobić żeby było chłodniej? I czemu jedna "żarówka" się uchowała?
(tak, klocki lego, bo to fragment oświetlenia wewnątrz modelu z właśnie klocków lego ;p)
źródło: comment_TvVYABsF6p6zZy1Zzrf6aQIrsCftC4CQ.jpg
PobierzZmień pasek albo zmniejsz napięcie zasilające. Bo rozpraszania ciepła nie zrobisz przy Lego :-)
@janeqq: Napięcie 12V, zasilacz ma łącznie 150 wat a te ledy mają o ile pamiętam 4.8W na metr.
źródło: comment_W4On547IrmKNXR1YSxVtKFL7KIBgdotz.jpg
Pobierzpuściłeś prąd 4A ścieżkami nadrukowanymi na folii elastycznej. diody spaliły się od ciepła z przewodów zasilających.
Przy 4rech metrach prąd jaki tam być powinien to 1.6A, dlatego ich nie spaliłeś. Skracając taśmę powinieneś też zbić prąd.
Diody odprowadzają ciepło przez swoje nóżki do miedzi, a jak ta jest gorąca, to się palą.
masz 2 ścieżki i co chwilę obciążenie.
tak jak przykładzie od góry.
przy samym zasilaczu masz prąd I (dla 10m to 4A) po kolejnych metrach masz I-I1, dalej I-I1-I2, a na końcu samo I4
a pierwsze prawo tyczy się węzłów, a nie oczek.
źródło: comment_9krMKXwVTPGwO4UfQl1e9MUFwB0Gu51s.jpg
PobierzDzięki!