Czemu po podgrzaniu kurczak mi tak #!$%@? smakuje? Ma taki posmak gówniany po wyjęciu z lodówki i podgrzaniu że nie da się go zjeść. Zasypałem go milionem przypraw ale dalej jest #!$%@?... tylko ja mam takie dziwne kubki smakowe czy ktoś jeszcze ?
@animuss: Ta. Po kupnie jest okej. Do roboty też nigdy nie mogę zrobić wieczorem aby rano zabrać z lodówki bo też nie zjem bo czuje ten posmak. Musze z rana robić zawsze ;/
@Juztisia: mam tak samo xD nie znam odpowiedzi ale będę teraz eksperymentował ze sposobami na rozwiązanie tego szitu. Póki co zauważyłem pewną prawidłowość -> małe kawałki kurczaka w sosie nie jebią. Tylko te większe mają ten problem.
Mały research w necie i mam takie info: Po pierwsze -> nie wszyscy to czują, po prostu niektórzy są bardziej wrażliwi. No ale to nas nie satysfakcjonuje bo skoro zmienia smak to coś w kurczaku też się zmienia i temu trzeba zapobiec.
It's a combination of lipid degradation and lipid oxidation. Aldehydes and ketones are cleavage products from oxidized fatty acids and are associated with the bitter-ish
Kurła odkopuję ten temat. XD Jestem juz taka rozwścieczona... wszystkiego próbowałam i nic nie działa (zalewałam sosami, zamykałam w pudełku, odcinane były wszystkie te białe gówna). Kurczak nadal ma dziwny posmak. :/ Wczoraj robiłam chinszczyznę... nawet dobrze wystygnąć nie zdążyła... a ja sobie jej nałożyłam i już wyczuwałam ten posmak. To mi się z takim zmokłym psem kojarzy. Smakuje tak jak pachnie zmokły psior. XDDDD Co najlepsze, u moich rodziców w niemczech
@Rozpuszczalnik: O kurde. XDDD Minęło 11 miesięcy i nic się nie zmieniło i nadal nie wiem, skąd to. Moja siostra też czasami czuje ten posmak. A rodzice nie.
Czemu po podgrzaniu kurczak mi tak #!$%@? smakuje? Ma taki posmak gówniany po wyjęciu z lodówki i podgrzaniu że nie da się go zjeść. Zasypałem go milionem przypraw ale dalej jest #!$%@?... tylko ja mam takie dziwne kubki smakowe czy ktoś jeszcze ?
@ertrzytrzyjeden: albo jesteś bogatszy od Kulczyka albo owijasz aluminiową folią :)
Może za ciepło w lodówce jest?
Nadal #!$%@?
Mały research w necie i mam takie info:
Po pierwsze -> nie wszyscy to czują, po prostu niektórzy są bardziej wrażliwi. No ale to nas nie satysfakcjonuje bo skoro zmienia smak to coś w kurczaku też się zmienia i temu trzeba zapobiec.