Wpis z mikrobloga

@McHay: pierwszy cydr zlałem tydzień temu. Dymion jedynie dobrze od wewnątrz wyszorowałem, a butelki traktowałem wrzątkiem. Tak jak @Archangel87 zwróciłbym uwage na cukier (nie syp 'na oko', odmierz te 3-4g/0,5L), a dodatkowo pamiętaj o zostawieniu trochę miejsca w butli żeby Ci piana nie wyszła. Powodzenia!
  • Odpowiedz
@McHay: Jak na filmie, polecam dorzucic jakis dodatek typu wanilia/trawa cytrynowa. Gąsior od srodka wyszorowac wyciorem i odkazanie piro.
  • Odpowiedz
@Archangel87: @adahtje:
Cukru do butelek chcę dodać dokładnie tyle ile w przepisie, ale z ksylitolem chciałbym poeksperymentować.
Podzielić dymion na 3 części do pierwszej dodać po 1 łyżeczce, do drugiej po 2 łyżeczki, a do trzeciej po trzy łyżeczki, żeby sprawdzić jaki smak będzie najbardziej nam odpowiadał. Co sądzicie o tym pomyśle?
@c1nu
Jak odkazić gąsiorek piro?
  • Odpowiedz
@McHay: jak porządnie wyszorujesz butelki i gąsior płynem do naczyń i szczotką potem kilka razy płukanie przegotowaną letnią wodą to bez piro sie obejdzie
  • Odpowiedz