Wpis z mikrobloga

@Namarin: Mi to wygląda na bardzo dobry fejk, a może jednak niezbyt dobry? Jest taka metoda sprawdzania ruchów obiektów względem tła, którą się sprawdza takie filmy. W takim przypadku najlepsze co może się zdarzyć przy kręceniu to drganie rąk kamerzysty, bo czesto osoba tworząca fejk niezbyt dobrze zgrywa ruch obiektu w momencie drgania obrazu. I tutaj jak się przyjrzysz drganiu ręki i relacji chmura w tle z obiektem ma się wrażenie,
@Namarin: Trzeba się zastanowić po co ufo tak sobie by latało powolutku nad jakimiś ludźmi? Jak dla mnie to albo zapindala żeby gdzieś dolecieć, albo wisi wysoko, co najmniej jak samoloty szpiegowskie stworzone przez ludzi. Tutaj wisi nisko i jeszcze się tak buja jak jakaś zabawka, dron, albo helikopter. Jestem prawie pewien, że fejk.
Trzeba się zastanowić po co ufo tak sobie by latało powolutku nad jakimiś ludźmi?

@bodzi_dzwunik: Właśnie że nie trzeba. Jeśli to obca cywilizacja to trzeba założyć że będzie zachowywać się niespodziewanie, nie tak jak ludzie by tego oczekiwali. Może to zwykła obserwacja otoczenia? ja akurat w tak wolnym poruszaniu się czy zawieszeniu nie widzę nic dziwnego.