Aktywne Wpisy
EmcePomidor2 +330
W ciągu ostatniego roku:
Piłem alkohol. Nie byłem dobrym człowiekiem. Trafiłem do szpitala psychiatrycznego na miesiąc.
A potem:
- pokonałem kompletnie depresje
- pokonałem alkoholizm
- zmieniłem się psychicznie z pomocą psychologa
- schudłem 45kg w 8 miesięcy, chudnę dalej
- uprawiam sport - boksu trochę, pływanie, siłownia
- a teraz oświadczyłem się swojej kobiecie z Ukrainy którą poznałem ponad rok temu, ona mi pomogła we wszystkim i teraz powiedziała tak
to
Piłem alkohol. Nie byłem dobrym człowiekiem. Trafiłem do szpitala psychiatrycznego na miesiąc.
A potem:
- pokonałem kompletnie depresje
- pokonałem alkoholizm
- zmieniłem się psychicznie z pomocą psychologa
- schudłem 45kg w 8 miesięcy, chudnę dalej
- uprawiam sport - boksu trochę, pływanie, siłownia
- a teraz oświadczyłem się swojej kobiecie z Ukrainy którą poznałem ponad rok temu, ona mi pomogła we wszystkim i teraz powiedziała tak
to
wolny_kot +144
Jak bym chciał założyć własną działalność i dostałbym kredyt w banku na start, a firma by się okazała niewypałem, to co się dzieje z kredytem? Do konca zycia wszystko co zarobie ponad minimum krajowe idzie dla banku? Kasują cały mój majątek i zostaję w skarpetkach? Czy nie jest aż tak źle? Interesuje mnie tylko ten aspekt.
I może zapytam jak to jest nie tylko w Polsce, ale i w #uk?
@Janusz_Radek: jak Ci firma nie wypali to kasują Ci kredyt.
A prezesa można ścigać z prywatnego majątku, tylko jest to dużo trudniejsze.
Oczywiście, że nie minimalną też ci zabiorą.
@Janusz_Radek:
Minimalnej krajowej czy minimum egzystencji?
§1. Wolna od potrąceń jest kwota wynagrodzenia za prace w wysokości:
minimalnego wynagrodzenia za prace, ustalanego na podstawie odrębnych przepisów, przysługującego pracownikom zatrudnionym w pełnym wymiarze czasu pracy, po odliczeniu składek na ubezpieczenia społeczne oraz zaliczki na podatek dochodowy od osób fizycznych - przy potrącaniu sum egzekwowanych na mocy tytułów wykonawczych na pokrycie należności innych niż świadczenia alimentacyjne,