Aktywne Wpisy

heksengerg +49
źródło: temp_file121802916722907599
Pobierz
cyconiusz +33
Muszynianka to jest nadwoda.
Jest w normalnej cenie, czyli od 2 do 5 zł w zależności czy w sklepie czy na stacji.
W unijnych korkach zmienili je na przyczepiane jako jedni z ostatnich.
Gdy już to zrobili, korek łatwo da się oderwać i nadal korzystać jak dawniej (spoko, oddam ten korek, chcę mieć tylko komfort użytkowania).
Woda jest smaczna.
Jest w normalnej cenie, czyli od 2 do 5 zł w zależności czy w sklepie czy na stacji.
W unijnych korkach zmienili je na przyczepiane jako jedni z ostatnich.
Gdy już to zrobili, korek łatwo da się oderwać i nadal korzystać jak dawniej (spoko, oddam ten korek, chcę mieć tylko komfort użytkowania).
Woda jest smaczna.
źródło: d6137d3dd8d9793f3150c5fc71e085a2-902275271
Pobierz

Jak bym chciał założyć własną działalność i dostałbym kredyt w banku na start, a firma by się okazała niewypałem, to co się dzieje z kredytem? Do konca zycia wszystko co zarobie ponad minimum krajowe idzie dla banku? Kasują cały mój majątek i zostaję w skarpetkach? Czy nie jest aż tak źle? Interesuje mnie tylko ten aspekt.
I może zapytam jak to jest nie tylko w Polsce, ale i w #uk?
@Janusz_Radek: jak Ci firma nie wypali to kasują Ci kredyt.
A prezesa można ścigać z prywatnego majątku, tylko jest to dużo trudniejsze.
Oczywiście, że nie minimalną też ci zabiorą.
@Janusz_Radek:
Minimalnej krajowej czy minimum egzystencji?
§1. Wolna od potrąceń jest kwota wynagrodzenia za prace w wysokości:
minimalnego wynagrodzenia za prace, ustalanego na podstawie odrębnych przepisów, przysługującego pracownikom zatrudnionym w pełnym wymiarze czasu pracy, po odliczeniu składek na ubezpieczenia społeczne oraz zaliczki na podatek dochodowy od osób fizycznych - przy potrącaniu sum egzekwowanych na mocy tytułów wykonawczych na pokrycie należności innych niż świadczenia alimentacyjne,