Wpis z mikrobloga

#windows10 #windows #microsoft #informacja

Dla pytających o darmową aktualizacje: Niektórzy użytkownicy Windowsa lub Linuxa, mówią specjalnie pierdoły. Ja już się tyle naczytałem, że jestem na 99% pewny tego co powiem. Aby dostać Windows 10 musisz posiadać jakąkolwiek LEGALNĄ kopie Windowsa 7 lub 8/8.1. Musisz także w ciągu roku od premiery Windows 10 zaktualizować swój system do dziesiątki. Licencja na Windows 10 jest przypisana do maszyny (komputera) a nie konta Microsoft.

Rozpiska wersji i aktualizacji w spojlerze

• 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AdamZz: dzięki zbieraniu masy danych, działa bardzo dużo usług bez których nie wyobrażam sobie życia. Parę przykładów: mapy Google pokazujące korki, wyszukiwanie tras choćby w lasach, czy pieszych ścieżek, reklamy które naprawdę mnie interesują i tak dalej. Albo to, że mój telefon sam, bez żadnej konfiguracji wie gdzie jest moja praca, moj dom, pokazuje mi dokładny czas dojazdu trasą, która najbardziej lubię, jak się upiję i nie wiem gdzie byłem
  • Odpowiedz
@PrzemekWolw: BĘDZIE nadal możliwość kontynuowania używania Win10 legalnie, gdy nie posiadało się żadnej licencji wcześniej POD WARUNKIEM pozostania w programie Insider i pod warunkiem korzystania z WERSJI TESTOWYCH (zarówno w Slow i Fast ringu).

A pełna, stabilna wersja Win10 będzie dla ludzi z Win7/8.1.

Źródło od
  • Odpowiedz