Wpis z mikrobloga

To jest to.
Zamówisz coś na #allegro za 20zł i wybierzesz list, za który dasz 5zł to sprzedawca nawet nie wyśle bo nie są rejestrowane i uja mu zrobisz bo przecież on wysłał a poczta zgubiła (hehe jasne).
A majfrend z #aliexpress za 0,01$ (4 grosze) wyśle ci paczkę i dojdzie...

#takaprawda #truestory #polska
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fstab: w tym przypadku sprzedawca nadal jest odpowiedzialny za dostarczenie przesyłki. Druga sprawa, że janusz pewnie będzie ci wmawiał, że tak nie jest i że to twoja wina bo mogłeś zamówić przesyłką rejestrowaną.
  • Odpowiedz
@fstab: nie ma, że nie dochodzi. Obowiązuje umowa kupna-sprzedaży i ma ci to wysłać, a że on zgubi paczkę? co kogo obchodzi.
Zamawiasz paletę płytek i nie interesuje cb np, że auto miało wypadek.
Dziwne, że ludzie się zgadzają na takie praktyki. Zgłoszenie do allegro i chareback z karty.
  • Odpowiedz
@lycamob: Może to działać również w druga stronę, Ty jako klient dostajesz paczke (za 5zl od uczciwego sprzedawcy który ja wysyła ), dostsjesz ją, a wmawiasz że nie dotarła i rządasz ponownej wysyłki...
  • Odpowiedz
@fstab: jak ja widzę hasło "sprzedawca nie odpowiada za zgubienie listu nierejestrowanego" to mam od razu w głowie "p-----l się j----y złodzieju", zamykam aukcję i szukam dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz