Wpis z mikrobloga

Hej,
Kupujecie czasami koszule przez internet? Skuszony dobrymi cenami postanowiłem w końcu zamówić przez #zalando i zgodnie z ich tabelą rozmiarów wybrałem rozmiar M, bo mam 39-40cm obwodu szyi. Zamówiłem dwie koszule - jedną tailored fit, a drugą slim-fit ale obydwie na mnie wiszą. W sklepach stacjonarnych też miałem ten problem, że eSki zakładam na styk (ale kołnierza już nie zapnę chociaż i tak tego nie robię), a eMki wyglądają nam nie jakbym pożyczył koszulę od "starszego brata" (nadal dotyczy to slim-fit). Zrozumiałbym jakbym był suchy jak etiopczyk, ale wg BMI mam nawet nadwagę (chociaż ledwo co), aczkolwiek ten wskaźnik nie uwzględnia masy mięśni. Wobec tego mam jakieś nietypowe wymiary czy to koszule są tak dziwnie szyte? Gdzie w rozsądnej cenie można kupić koszule, które mają bardziej szczegółowe rozmiary niż S,M,L etc?

#modameska
  • 5
@Blastboy: tabele zalando są z dupy.Tzn stosują jedną tabele, sprzedają miliard marek a każda marka ma swoją rozmiarówkę. Zostaje ci kupowanie, odsyłanie aż poznasz swój rozmiar z interesujących cie marek i w przyszłosci będziesz wiedział w co celować. Sam mam podobny wzrost i zauwazyłem że pasują na mnie koszule hollistera w rozmiarze M. S-ki były nieco za obcisłe i za krótkie, Mki są idealne ale mają za długie rękawy które muszę