Wpis z mikrobloga

@wojtasu: w tej cenie android może być tylko problemem (ale nie musi). Z doświadczenia wiem, że w tej klasie cenowej najlepiej sprawdzają się WP (nie przycinają się, nie wieszają się nawet na najsłabszych konfiguracjach). Android może i fajniejszy z uwagi na szerszy wybór modeli, ale po czasie dostanie czkawki i będzie lagował nawet przy najprostszych czynnościach. Żeby nie było - sam nie jestem fanbojem żadnego systemu (kupuję to, co działa dobrze
@wojtasu: Nie ma problemu :) Tyle co wiem, to pomogę, więc w razie dodatkowych pytań - śmiało :)

Aha - wbrew pozorom, na WP też jest bardzo dużo aplikacji. Jeśli przyszły właściciel telefonu nie jest maniakiem instalującym setki apek tylko dlatego, że może, to różnicy nie odczuje ;) Ponadto, WP ma dużo odpowiedników Androidowych programów, które równie dobrze spełniają zadanie :)
@wojtasu: Wszystko zależy od człowieka. Dla mnie oba systemy są jednakowo przyjemne i intuicyjne w obsłudze, ale jedni wolą ogromne możliwości personalizacji Androida, a inni cenią sobie nietypowy sposób obsługi Lumii w postaci kafelek na głównym ekranie. Kwestia gustu i predyspozycji, aczkolwiek mnie osobiście bliżej do Lumii pod tym względem :P
@wojtasu: @jurny_juhas: co za bzdury, nie ma map Google na WP.
Polecam moto e- używam od roku i nie mogę narzekać. Przez 3 dni testowałem Lumie 635 i nigdy bym do WP nie wrócił.
WP wydaje się działać płynie ale w rzeczywistości ma strasznie spowolnione animacje które wyświetlają się bardzo długo. W efekcie przy przewijaniu długich list można szału dostać. Braki w aplikacjach są ogromne, nie ma żadnych aplikacji Google,
@wojtasu:
@jurny_juhas: właśnie nazwałeś fanbojem androida człowieka który planuje przesiadkę na BlackBerry lub Ubuntu Touch.

Moja opinia nie jest gówno warta. Jestem raczej zaawansowanym użytkownikiem smartfonów, potrafię szybko wychwycić wszelkie braki i WP jest systemem którego nigdy z czystym sumieniem bym nie polecił. Jeśli mam być szczery to w tym systemie brakuje funkcji które miał Windows Mobile. Co jeśli ten człowiek wróci do starego telefonu? Siostra dostała Lumie 635 i