Wpis z mikrobloga

Moim zdaniem trochę nie przemyśleli wymogów tych misji. Jestem na końcowym etapie zbierania 1mln $ (brakuje 99k), praktycznie na każdej mapie team CT jest przepełniony, a w terro znajdują się 4 osoby. Kiedy chce wejść na serwer w 95% jest tylko opcja dołączenia do Terro, zmiana mapy jest jedyną szansą. Teraz przypuśćmy, że ktoś gra na 5-6letnim komputerze, który okres swojej świetności ma już dawno za sobą, a co za tym idzie, mapa wczytuje mu się więcej czasu(a znam takie osoby). Jak teraz taka osoba ma zrobić tą misje? Nie dość, że zbieranie tej bańki jest pracochłonne, to samo szukanie serwera może trwać długimi minutami/godzinami. Podobnie jest z zabiciem 1 wybranej osoby, która często trolluje wpisując kill. Nie mówiąc już o szeregu innych absurdalnych misji. Takie cele misji zabijają jeszcze bardziej casual'e, które nawet w 10% nie równają się z głupim FFA z 1.6 i pewnie gdyby nie XP i chęć zmierzenia się z misją, to nikt by ich nie grał.

Miałem szczęście do dropa, operacja mi się zwróciła, a nawet jestem na plus około 10euro, co nie zmienia faktu, że te misje nie są przyjemnością jak było to wcześniej, a często męczarnią. Macie podobne wrażenie? Zbieram odznak i fajnie byłoby mieć kolejną złotą do kolekcja, ale jak się widzi te misje, to srebra się odechciewa ;d.
#csgo #operationbloodhound
  • 10
  • Odpowiedz
@stresS: misje są #!$%@?. progress się sejwuje o tyle dobrze.
dołączanie pod koniec mapy to już w ogóle rak. mi 10 razy pod rząd dobierało inną mapę w arms race. albo pod koniec gry mnie wrzucało, jak było po wszyskim, albo zmieniała się podczas wczytywania..
  • Odpowiedz
@nietopies: dużo osób narzekało na zbieranie tego miliona i chciałem sprawdzić jak to jest ʕʔ
@Typowy_polak: najszybciej z MAG-7 i nożem xD, ale nie zawsze będzie to proste, za kose jest 750$, a za MAGa 450$. Poza tym ratowanie hostów, podkładanie bomby. Zagrałem już sporo tych casualów i taki średni hajs na mecz, to przedział 20-35k $, więcej raczej nie da rady, bo często
  • Odpowiedz
@stresS: a to nie jest tak, że jak masz aktywną misję i jeżeli nie ma wymogu konkretnej mapy (tak jak przy tym 1 milionie $) to jak dołączysz normalnie do casuala to Ci będzie naliczać i tak hajs? Eliminuje to problem dołączania do CT/T przy dołączaniu do meczu za pomocą przycisku z misji :) Bo ja jestem raczej pewny, że tak właśnie jest.
  • Odpowiedz