Wpis z mikrobloga

@Forbot: tutaj jeszcze fajniejsza rama http://www.gearbest.com/rc-quadcopters-parts/pp_138719.html?special41 Mało DIY ? A sami o arduino kurs zrobiliście, a powinna być o programowaniu ATmeg w C. Bez gotowych modułów, płytka prototypowa/pająk/uniwersalne pcb i na końcu po zaprojektowaniu/przetestowaniu wytrawić płytkę oraz polutować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dajesz cenę 2k zł a narzekasz na ramę za 50zł. Rama to szkielet całej konstrukcji, w dodatku to lata nad głową i może z czymś
@Forbot: ok, Twoja wypowiedź skojarzyła mi się z line followerem, który posiadał jako koła, nakrętki od słoików. Wizję quadcoptera roztaczałem z ramy od patyczków do sprawdzania ciasta i styropianu z pobliskiej budowy, wszystko wzmacnianie srebną taśmą. Transmisja pod 5GHz/2,4GHz ( nadajnik router), kontrola z pod androida/laptopa. Silniki z samochodziku, który pochodzi z dnia dziecka- 10 lat temu, własnoręcznie przezwojone. Pakiet to stary aku do telefonu. Serwa, odbiornik, z zabawkowego helikoptera. Antena
@Qardius: :] No generalnie to są ludzie którzy wydrukują ci i wyślą... sam korzystałem bo studenciak szukał zleceń żeby dorobić :] generalnie coś co inni wycenili na 70 zł on wydrukował za 25 razem z wysyłką : D a kasę pewnie na %%% zamienił ale to już tak jest na studiach ( ͡° ͜ʖ ͡°)

pozatym drukując na 3d masz +10 do nowoczesności wykonania ( ͡