Aktywne Wpisy
chemikorganik +107
Nowoczesne osiedle deweloperskie. #wroclaw #patologiazewsi #mieszkaniedeweloperskie #narkotykizawszespoko
zgubiles_sie_jelonku +716
Właśnie oglądam konferencje prokuratury z Piotrkowa Trybunalskiego i wyglada na to, ze prokuratura nie ma dostepu do internetu xd Na dodatek opinia biegłego za KILKA MIESIECY. Najlepszy bylo pytanie oburzonego dziennikarza:
- Czy wiadomo w takim razie co było wstępna przyczyna wypadku...?
(Chwilą konsternacji)
- Wstępna przyczyna wypadku było to, że kia z niewiadomego powodu wjechała na barierkę
Iks de. A babka az się spociła.
#a1 #wypadek #piotrkowtrybunalski
- Czy wiadomo w takim razie co było wstępna przyczyna wypadku...?
(Chwilą konsternacji)
- Wstępna przyczyna wypadku było to, że kia z niewiadomego powodu wjechała na barierkę
Iks de. A babka az się spociła.
#a1 #wypadek #piotrkowtrybunalski
Sos póki co sobie odpuszczam bo nie ma nigdzie świeżych papryk Habanero :(
Ale postanowiłem zrobić wódkę! Założenie było proste - napijesz się - będziesz żałować.
Jako totalny laik w świecie chili po prostu pokroilem suszone papryczki (oba gatunki po 4 sztuki) i usunąłem z nich nasiona. W między czasie przeczytałem że to właśnie nasiona dają moc więc część skruszylem w moździeżu i wrzuciłem do butelki, po czym wrzuciłem te niepokruszone dla pewności :) Papryczki wrzuciłem na rozgrzaną patelnię (podobno tak aktywuje się te wszystkie olejki czy kij tam jest) i po chwili też wylądowały w butelce. Na koniec dodałem skórkę z połowy cytryny (tylko żółta część) bo podobno tak trzeba x Finalnym składnikiem była czysta wódka Absolut w ilości jednego litra.
Wszystko zamknięte w butelce i teraz leżakuje czekając na lepsze czasy (lenny face).
Na koniec poproszę specjalistę @goomowy o zrobienie wódki/nalewki z chili we właściwy sposób i zaprezentowanie nam przepisu na łamach swojego tagu, jak mówiłem nie mam pojęcia co zrobiłem i dlaczego.
Picrel
1 kropelka oliwy dala ogien przez 2-3 minuty ktory ugasilem dopiero pol litra piwa
@dziadu90: Przyznaj się, jesteś jednym z Obserwatorów?
A inne piekielne "projekty" to wraz z moim ojcem mam zamiar zrobić kiełbasę z chili. Może 7 pot zobaczymy :)
@dziadu90: Piotr i Paweł. Wczoraj kupiłem.