Wpis z mikrobloga

Mirki, moze jestescie w stanie polecic jakis podrecznik/cwiczenia dla 10 latka zwiazane z obsluga komputera (Windows). Operacje na plikach, korzystanie z internetu, moze podstawy Worda itd... O co chodzi? Otoz czasami dobija mnie, kiedy moj siostrzeniec nie potrafi zrobic najprostszych rzeczy: nie rozumie, ze jak ma archiwum spakowane w partach to sa to czesci i trzeba miec wszystkie, zeby rozpakowac... Nie kuma odinstalowywania softu z poziomu panelu sterowania... Generalnie nie kuma nic poza "graniem w gry". Chcialbym cos z tym zrobic, zeby nie byl cyfrowym kaleka, przy okazji podreperowalbym swoje zdrowie psychiczne... Moze to byc kilka podrecznikow ale jakichs sensownych.

PS. dodam, ze na informatyce w #podbaza robia jakies animacje w Pivocie (po co?) ale podstaw nie maja zadnych...

#komputery #kiciochpyta #dzieci #edukacja #nauka
  • 3
@Jestem_Tutaj:
@Bialy_Mis:

Oj, nie macie chyba zbyt wiele do czynienia z dziecmi :) mieszkam daleko od niego wiec taka normalna nauka nie wchodzi w gre. Youtube on ogarnia lepiej niz ja - dla mlodych to jest teraz telewizja :) chodzi o to, ze te dzieciaki (to nie jest spostdzezenie tylko na podstawie moich siostrzencow, ale raczej globalne) nie szukaja rozwiazan swoich problemow i tu jest problem :)