Wpis z mikrobloga

@Dynamiczny_Edek: Ganglion, takie zwyrodnienie torebki stawowej. Też mam, już raz było odsysane strzykawką. Lekarz powiedział, że pewnie wróci no i wróciło. Parę razy jeszcze strzykawką spróbujemy a jak nie pyknie to trzeba operacyjnie. Generalnie to nie boli, nie przeszkadza, upierdliwe dzieci czasem można straszyć :D
  • Odpowiedz
@fotonowypochlaniacz: Zamiast odsysania strzykawką polecam przywalić książką w twardej oprawie. Później trochę rozmasować aby ten płyn ze środka się wchłonął. I nie ma śladu. Sam bym tak zrobił gdyby nie to, że w końcu postanowiłem iść z tym do lekarza, bo czasem jednak czuję, że nadgarstek przy podnoszeniu itp. jednak czasem boli. Więc hoduję go sobie. :D
  • Odpowiedz
@Dynamiczny_Edek: nigdzie nie jedz, szkoda czasu.
Bierzesz jakaś gruba książkę i n----------z, rozbijesz i na jakiś czas będziesz miał spokój, ale będzie wracać do końca zycia
  • Odpowiedz
@Dynamiczny_Edek: jak sie dowies co to jest to napisz, bo mi tez takie cos wyskoczylo kiedys i potem zniknelo, jak sie pytalem babki od anatomii na uczelni to mowila ze poprostu kosc sie przestawila jak naciskalem w sumie nie bolalo nic, ale dziwna sprawa
  • Odpowiedz
  • 0
@Jazielony: To jest ganglion, jak już kilka osób zdążyło napisać. Diagnoza potwierdzona przez ortopede, miałem już z tym jedną wizytę. To nie jest coś poważnego. Może wyskoczyć raz i zniknąć na jakiś czas, lub pojawiać się cyklicznie. Na to cholerstwo nie ma dobrego sposobu. Nawet operacja nie gwarantuje tego, że to już nie wróci. Po jakimś czasie może pojawić się znowu.
  • Odpowiedz
@Dynamiczny_Edek: Mam takie samo, tylko nie aż takie duże :D
Byłem u lekarza i miałem rehabilitacje, która w sumie g---o dała bo zmniejszyło się jak przycisnąłem książką :D
Daj znać jak możesz co Ci powiedzieli, bo mnie nadal boli( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz