Wpis z mikrobloga

@nielubieoliwek: to nie chodzi o różowe tylko o niebieskie :) Niema bata żebym się zdecydował na dzieciaka. Facet jest na przegranej pozycji - ba ma totalną kaplicę jak coś niewyjdzie ! Alimenty, mieszkanie, odwiedziny etc. etc. Wystarczy tylko śledzić co się dzieje + statystyki - rozwody, a jęsli do tego jest jeszcze dziecko omg ! Pierwsza lepsza sprawa z brzegu : "Sasądzili 10k" a zarabia 3 tysciące wtf :D !
  • Odpowiedz
@nielubieoliwek: hurr durr nie chce dziecka, pieprzony leń, przecież wszyscy mówią, że dzieci to sens życia to tak musi być, musisz mieć takie same zdanie bo inaczej jesteś podczłowiek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zrobienie gówniaka jako spełnienie życia, proszę was, nie ośmieszajcie się już ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nielubieoliwek:
@alwaysloveyou:
@SokoTheCat:
Oczywiście, że na logikę, można osiągnąć sporo i bez dziecka. Gdyby Einstein nie miał dzieci, jego wkład w rozwój naszego gatunku praktycznie nie byłby mniejszy niż jest (a jest duży). Czy Curie-Skłodowska miała dzieci? Nie wiem -- nie ma znaczenia. Prawdopodobnie jej dzieci nie dokonałyby 1/10 jej odkryć.

Jednak po pierwsze, mało kto będzie Skłodowską-Curie. Albo kimś choćby w połowie tak przydatnym ludzkości. Po drugie, logika
  • Odpowiedz
Nikt nie każe czekać z dzieciakiem do 40

@Jajcew: Mnie już wiele nie zostało do 40, ale wciąż dorabiam się mieszkania.
Nie wiem gdzie Ci wszyscy rozpłodnicy się rozmnażają, gdy ceny nieruchomości są jakie są. Zrobić dziecko nie sztuka, a potem co - szałas w lesie?

Wg mnie główne przyczyny niskiego przyrostu naturalnego to, w
  • Odpowiedz
@fotoszopped:
Duży plus. Fajny przypadek -- postaram się go zapamiętać jako kontrprzykład. Może i nikt o niej nie słyszał, ale Nobel to już nie przelewki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

edit: jej dzieci też mają swoje strony na wiki...

Ciekawe jak często się zdarza, że osoba wybitna ma również wybitne dzieci. Prawdopodobieństwo jest pewnie większe niż u zwyklaka, ale może to też skakać np. z 0.01% na 1%. Niby 100x więcej,
  • Odpowiedz
@Sh1eldeR:

Czy Curie-Skłodowska miała dzieci? Nie wiem -- nie ma znaczenia. Prawdopodobnie jej dzieci nie dokonałyby 1/10 jej odkryć.

Lol. To zdanie właściwie przekreśla całą twoją wypowiedź, zważywszy na to, że córka Skłodowskiej Irena zdobyła nobla właśnie dlatego, że została wychowana przez swoją matkę i od dziecka miała kontakt z naukę i jej najwybitniejszymi przedstawicielami. A jej dzieci Ireny Joliot-Curie także zostały wybitnymi naukowcami.
  • Odpowiedz
@Breaux:
Nie przekreśla całej wypowiedzi -- wiedziałbyś to, gdybyś sam jej sobie lokalnie nie przekreślił i gdybyś ją przeczytał do końca.

To był po prostu zły przykład (i jeszcze od razu się przyznałem, że nie wiem jak jest i tylko spekuluję). Wciąż zresztą sądzę, że nawet samo rozumowanie było poprawne, tj. dziecko noblisty prawdopodobnie będzie miało dużo mniejsze osiągnięcia niż wybitny rodzic. Siłą rzeczy.

Może po prostu pechowo z tym trafiłem.
  • Odpowiedz