Wpis z mikrobloga

Hej hej #wroclaw :)

Tak sobie pomyślałam czy może ktoś z Was nie miałby do oddania niepotrzebnego biurka lub odsprzedania po taniości.
Od lipca zmieniam pokój i koleżanka, która tam teraz mieszka, zabiera swoje biurko ze sobą.

Pokój wynajmowany, więc wiadomo - nie chcę tam inwestować za wiele, a może ktoś chciałby się pozbyć :)
  • 11
@vivianka: Szukaj na olx. Jak meblowałem mieszkanie pod wynajem to większość (fajnych i praktycznie nowych) mebli dało się kupić w granicach 100zł/szt.

Biurko można wyrwać za 50/60 zł, tylko trzeba być 'czujnym' na dobre oferty i od razu rezerwować, brać.

Btw. np udało mi się kupić duży stolik kawowy ze szklanym blatem, który w Ikei nowy kosztuje ponad 400 zł, za 65 zł bo babka się wyprowadzała i nie miała co
@vivianka: w rzeszowie mamy coś takiego jak emaus: http://www.emaus-rzeszow.pl/

1) kto ma coś niepotrzebnego to oddaje tam za darmo
2) oni to sprzedają innym, a kasa leci na potrzebujących

poszukaj czy we wrocławiu nie działa coś podobnego - większa szansa na znalezienie czegoś fajnego niż na ogłoszeniach - dobre i tanie rzeczy szybko znikają, zostają kiepskie albo drogie, a o takich stowarzyszeniach po prostu nikt nie wie, więc fajny towar (
@vivianka: Ja mam niepotrzebne biurko w całkiem niezłym stanie, to mogę oddać za czteropak ipy:) Odbiór we własnym zakresie, bo w moje auto się nie zmieści.
@vivianka: Mogę oddać biurko z bodzia, stan bardzo dobry, tył co prawda nie przybity. Możesz sobie przybić albo używać tak jak ja czyli nie przybite. Będzie dostępne od około 10 lipca.
Oddam za piwo :-)
@noekid: @vivianka: We Wrocławiu też jest (w sumie w Leśnicy, a jak dla mnie Leśnica to nie Wrocław :P), ale muszę powiedzieć, że nie byłam zachwycona tym, co oferowali. Meble w średnim stanie dużo droższej niż na gumtree/olx. Szukaj na tych portalach, zdecydowanie bardziej się opłaca.