Wpis z mikrobloga

@apaczacz: A bazę jaką? VPG, VPG+? Ostatnio miałem 70/30 i liquidy wychodziły słabe, mimo zwiększania dawki aromatu. Nie wiem, czy to po prostu aromaty tpa są takie słabe, czy to wina nieodpowiedniej bazy. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@apaczacz: Kangertech Genitank, i to raczej wina liquidu. Mnt. Dew aka Citrus Punch wychodzi zawsze porównywalnie dobry, zaś guma balonowa i energy drink bardzo mało aromatyczne. Wszelkie energy drinki zawsze dobrze smakowały (w gotowcach), więc spodziewałem się małego efektu wow. Spróbuję nastawić jedną próbkę na dłuższy czas leżakowania, zobaczymy, co to da. :)
A z twojego doświadczenia - nigdy nie vapowałeś próbki po kilku dniach? Nie chce mi się wierzyć,
  • Odpowiedz
A bazę jaką?

@GdzieJestBanan: baza (nikotynowa) z e-plyny jest bardzo dobra. Ostatnio też nabyłem bazę Hangsena (36 mg/ml, 100% PG, 50ml za 12.90zł) i jest ok. Rozcieńczam mieszanką czystego glikolu/gliceryny do 8 mg/ml

Polecam zamawiać składniki z Biomus i robić sobie bazę samemu. 1kg gliceryny farmaceutycznej kosztuje 10.90zł, 1 litr glikolu to 15.80 zł. Do tego aromaty z TPA, EF albo Atmosa.
  • Odpowiedz
@Repcakos: poszło zamówienie na truskawkę i arbuza ;p
grejpfrut będzie następnym razem - dobrze, że intensywny, ja takie smaki lubię
a gliceryny więcej nie dodam, bo korzystam z gotowych baz - ale może przy następnym podejściu pobawię się w chemika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz