Wpis z mikrobloga

To prawo to chore jest. Subiektywizm policji drogowej również przeraża czasami. 20letnia pipka ląduje autem w rowie #!$%@?ąc, w biały dzień w jakiejś wiosce i 'nie poniesie żadnych konsekwencji' ( zatrzymanie prawa jazdy, mandat, cokolwiek ). Bo jechała sama i 'nie stworzyła zagrożenia'.
Dodam tylko, że w tej samej wiosce tuż po północy 18go maja zatrzymane zostały pierwsze 2 prawa jazdy ( pierwsze w regionie ) za zbyt szybką jazdę.
Krew zalewa. Dziewuszka ma widać mocne plecy w postaci tatka, albo ciotki w policji, lub na jakimś stołku ( bo inaczej jest to dla mnie niezrozumiałe ). Tak sobie tylko głośno myślę.

#motoryzacja #prawo #przepisyruchudrogowego

http://www.faktykaliskie.pl/zjechala-z-drogi-i-dachowala
  • 5
  • Odpowiedz
Dodam tylko, że w tej samej wiosce tuż po północy 18go maja zatrzymane zostały pierwsze 2 prawa jazdy ( pierwsze w regionie ) za zbyt szybką jazdę.

@killerpizza: no i gdzie tu subiektywizm? Przekroczyli powyżej 50 to zatrzymują, nie ma miejsca na odstępstwa. W pierwszej sytuacji jest
  • Odpowiedz
Dziewuszka ma widać mocne plecy w postaci tatka, albo ciotki w policji, lub na jakimś stołku ( bo inaczej jest to dla mnie niezrozumiałe ). Tak sobie tylko głośno myślę.

@killerpizza: źle sobie myślisz, nie stwarza zagrożenia ten kto jedzie sam i droga jest pusta, to oczywista oczywistość prawa karnego od zawsze, zawsze taka była wykładnia
  • Odpowiedz