Wpis z mikrobloga

@wrrior: Ja tam osobiście książkę przeczytałem, podchodzę do niej z dystansem, ale uważam że stawia pytania na które wypadałoby odpowiedź. Jednak całość łączy się logicznie, a Komorowski zapytany o książkę jedyne co potrafił powiedzieć to zasłanianie się tym, że Sumliński został oskarżony o płatną protekcję, a Tobiasz który miał być przesłuchany w tej sprawie ginie w niejasnych okolicznościach. Zresztą Tobiasz który miał się wielokrotnie z Sumlińskim spotkać nie potrafił tych
  • Odpowiedz
ale ja sie z Toba calkowicie zgadzam.

@voswetchAi: No a ja z Tobą... też się zgadzam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a co jezeli polowa dzisiejszej dzialalnosci polskich sluzb to faktycznie gra w gluchy telefon?

Bez wątpienia jest. Dezinformacja jest elementem działalności kontrwywiadowczej. Ale grup interesów jest tutaj więcej. Sami dziennikarze mają własne interesy, drapią i gryzą się między sobą, żeby dorwać się do chwytliwych materiałów. Odnoszę
  • Odpowiedz
Ja tam osobiście książkę przeczytałem, podchodzę do niej z dystansem, ale uważam że stawia pytania na które wypadałoby odpowiedź.

@Cinkito: A ja sądziłem, że ta książka miała dostarczyć odpowiedzi na pytania, które Sumliński propaguje od lat.
  • Odpowiedz
zabawne, jak "reżymowe media" piszą/mówią źle o kaczyńskich to jest oczywiście manipulacja, propaganda, a jak prawicowy "pisarz" napisze jakiś tekst z d--y i nie poprze to wykop od razu "no tak, no tak, NA BANK mówi prawde, a dowodów nie ma bo reżim PBK od razu by go zamknął w więzieniu"
Wykop taki nie zmanipulowany ;d
  • Odpowiedz
@wrrior: zaciekawil mnie raczej sam element pozyskiwania informacji, nie jej ksztaltowania. z opowiesci WS przebija jakas niesamowita amatorka. nie jestem w stanie wyobrazic sobie interlokutorow narratora zdolnych do przeprowadzenia opisanych przez nas analiz, wydaje sie wrecz, ze wiedze tez czerpali z jakichs plotek, najwyzej robionych z ukrycia zdjec, i mozna wrecz domniemywac, ze to wszystko to nie wina autora.

zreszta, jezeli czyjes dobre imie zostalo naruszone w tej ksiazce to polskich
  • Odpowiedz
NA BANK mówi prawde, a dowodów nie ma bo reżim PBK od razu by go zamknął w więzieniu"

@ihwar: To jest jeszcze lepsze, bo wykopki uważają, że skoro go nie zamknęli to na pewno mówi prawdę - bo boją się go ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
zreszta, jezeli czyjes dobre imie zostalo naruszone w tej ksiazce to polskich sluzb. dowiadujemy sie z niej, ze sa to wszechpotezne ale uposledzone misie, dla ktorych maksimum maskirowki to uzywanie osobnego telefonu. ilez dalaby im lektura samego le carre'a!

@voswetchAi: No właśnie. To jest bardzo delikatny temat i tak na prawdę ciężko jest rozmawiać gdy nie jest w naszym interesie aby wszystkie informacje były jawne, choć byłyby zapewne bardzo ciekawe.
  • Odpowiedz
@wrrior: coz, w momencie gdy pisalem o wyjezdzie do wielkiej brytanii to pomyslalem rowniez, ze problemy ze sluzbami mialy przeciez niedawno tez stany zjednoczone, przy okazji snowdena. i wystailo tam bardzo podobne zjawisko, gdzie skowyt pozytecznych idiotow przy okazji snowdena nie przyblizyl a oddalil od naprawienia fundamentalnych problemow w NSA.

kalumnia rutynowo popelniana przez prawice wobec polskich sluzb, pomijajac oskarzenie o amatorke, polega tez na czyms subtelniejszym. otoz, jakby bez
  • Odpowiedz
Czy Ty się dobrze czujesz, i czy pamiętasz chociaż czego dotyczy proces? Czy może w każdej dyskusji trzeba wam przypominać? Komorowski w tej sprawie był zaledwie świadkiem. To Sumliński jest oskarżony.

@wrrior: O k---a, SERIO?

• Odpowiedz
Czy ta książka ma jakikolwiek dowód łatwy do sprawdzenia?

@TheBestest: Tak, idziesz do archiwum CBŚ i sobie sprawdzasz. Proszę was, k---a...

Najłatwiejszym dowodem na to są ostatnie przesłuchania pana Prezydenta jako świadka w sprawie
  • Odpowiedz
Powiedz mi, czy ktokolwiek (już nie mówię o znanym dziennikarzu śledczym) walcząc o swoją niewinność i swoje dobre imię w sądzie brałby na świadka Prezydenta państwa, z góry wiedząc, że nie ma racji i zrobi z siebie pośmiewisko na cały kraj?

@SolarWarden:
walcząc o swoje dobre imie? niekoniecznie
tocząc polityczną rozgrywkę (jako jakiś tam pionek)? jak najbardziej - nikogo tutaj nie interesuje brak dowodów w książce, ani po co Komorowski
  • Odpowiedz
@voswetchAi:

coz, w momencie gdy pisalem o wyjezdzie do wielkiej brytanii to pomyslalem rowniez, ze problemy ze sluzbami mialy przeciez niedawno tez stany zjednoczone, przy okazji snowdena. i wystailo tam bardzo podobne zjawisko, gdzie skowyt pozytecznych idiotow przy okazji snowdena nie przyblizyl a oddalil od naprawienia fundamentalnych problemow w NSA.

Wydaje mi się, że Snowden to trochę inna sprawa, bo jednak dotyczy 'rynku wewnętrznego' i problemu tworzenia się państwa w
  • Odpowiedz
@wrrior:

Ten pan zdecydowanie się za dużo filmów naoglądał. Tak zwanych "szpiegowskich".

no ja tu gadu gadu o przestrzeniach banacha, a z tego przeciez wydziera niezrozumienie podstaw rachunku prawdopodobienstwa. okazuje sie, ze wojtek nie odrabia zadan domowych juz od wielu lat. ale ze oskarza wszechpotezne sluzby o az taki analfabetyzm matematyczny? coz, gdy sie jest kwadratem to wszystko wydaje sie miec dwa wymiary.
  • Odpowiedz
@SolarWarden: Powtórzę: czy ta książka ma jakikolwiek ŁATWY (w razie jakbyś nie zrozumiał: łatwy) do sprawdzenia dowód? Inne rzeczy sobie pewnie uroił autor, ale ciekawe, czy choć jedna rzecz jest prawdziwa
  • Odpowiedz