Wpis z mikrobloga

Jezu jak skisłem przy tym xD

Prezydent Bronisław Komorowski pojechał z wizytą do Wielkiej Brytanii. Pyta się królowej Elżbiety:
-Jak to u was jest, że wszędzie panuje taki porządek?
Królowa Elżbieta odpowiada:
-To dzięki temu, że mam bardzo inteligentnych podwładnych. Zademonstruję Bierze za telefon i dzwoni do premiera Davida Camerona, i zadaje mu pytanie: - David? Proszę Cię o szybką odpowiedź! Kto to jest? Jest dzieckiem twojego ojca, ale nie jest, ani twoim bratem, ani twoją siostrą? Na to Cameron bez zastanowienia odpowiada: - To ja królowo!
Komorowski jest pod wrażeniem:
Będę to musiał wypróbować u nas! Wraca do Polski, bierze za telefon i dzwoni do Kopacz: Słuchaj Ewa, odpowiedz mi na jedno pytanie. Kto to jest? Jest dzieckiem twojego ojca, ale nie jest ani twoim bratem, ani twoją siostrą? Kopacz się poci, ale nie jest w stanie odpowiedzieć. Zwołuje Radę Ministrów i zadaje ministrom to samo pytanie. Konsternacja, nikt nie zna odpowiedzi. Wreszcie Sikorski wpada na genialny pomysł:
Zadzwoń do Dudy! Kopacz bierze telefon, dzwoni do Dudy i zadaje mu pytanie:
Kto to jest: jest dzieckiem twojego ojca, ale nie jest, ani twoim bratem, ani twoją siostrą? Duda bez wahania odpowiada : To ja. Kopacz dzwoni do Komorowskiego i wrzeszczy do telefonu: -Już wiem! To Andrzej Duda! Na to Komorowski rechocze i mówi: -Nie zgadłaś Ewka. To David Cameron.

#suchar #heheszki #komorowski #duda #wybory #polityka
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AtomHeart: Było z Królową, Tonym Blairem, Kwaśniewskim, Millerem i ogarniętym Korwin-Mikkem, oraz z Reaganem i Bushem, Jaruzelem, Siwakiem, który się trochę inaczej kończył.

Siwak mówi po dłuższej chwili: Towarzyszu Generale, melduję że nie wiem, ale najdalej za tydzień złapiemy skur**syna!
Jaruzel kiwa głową: Nie złapiecie, oj nie złapiecie...
-Dlaczego?
-Bo to jest Bush...
  • Odpowiedz