Mircy, jak pieczecie pizzę z ciasta, które czekało przez noc w lodówce? Ze "świeżego" ciasta ustawiam piekarnik na 230*C z termoobiegiem i po ~12 minutach wychodzi tip top. Z zimnego ciasta takie podejście ostatnio nie przeszło - góra była ok, ale pizza była blada od spodu.
Ile trzymać je w temperaturze pokojowej przed pieczeniem? Dzisiaj chyba spróbuję grzałkę na sam dół... ktoś coś?
@egoistyczny_logistyk: albo przed pieczeniem 6h oddychania poza lodówką a 12h poza zamrażalnikiem (musi odparować). Grzałeczki góra dół 250 st. Pieczemy na perforowanej blaszce.
No i okazało się że prowokatorzy z wczoraj to policjanci, Tusk wrócił do władzy to wróciły stare metody na radzenie sobie z protestami, witamy w uśmiechniętej Polsce. #protest #polityka #sejm #rolnictwo #neuropa #policja
Ile trzymać je w temperaturze pokojowej przed pieczeniem? Dzisiaj chyba spróbuję grzałkę na sam dół... ktoś coś?
#pizza #gotujzwykopem
Grzałeczki góra dół 250 st.
Pieczemy na perforowanej blaszce.
Ciasto na pizze najlepsze świeże.
@remi13: dzięki, wypróbuję, będę miał pizzę na kolację w takim razie :D
Świeże oczywiście najlepsze, ale ostatnio za dużo wyszło.