Wpis z mikrobloga

Uwielbiam #psy!
#oswiadczenie
Dlatego... Jeśli któryś #mirek ma na sprzedaż labradory lub golden'y retriever'y to proszę o kontakt!
Każdego dnia odkładam kupno psa, w końcu muszę kupić, bo umrę od nadmiaru "nie przelanej" miłości! A chce mieć #smiesznypiesek by móc z nim spędzać każdą wolną chwilę i udowadniać jemu, że jestem dobrym człowiekiem, tylko ludzie to #!$%@? - dlatego jestem taka, a nie inna... A dzięki pieskowi wiem, że się wyciszę i odnajdę lepszą stronę siebie!
M.....a - Uwielbiam #psy!
#oswiadczenie
Dlatego... Jeśli któryś #mirek ma na sprzed...

źródło: comment_7VZuXBZGuyYJWEJfwJ5cXZhs86queNzY.jpg

Pobierz
  • 41
@Meara: Bo nie będę go unieszczęśliwiał. Ja mam w zwyczaju wyrwać się z domu na wycieczkę wtedy, gdy chcę (i mogę), a nie miałbym możliwości zostawienia psa u nikogo. Zresztą, nawet gdybym miał możliwość, to nie jest dobry pomysł, bo pies tęskni...
@Meara: No fakt,szczeniaków za grubą kasę raczej się nie wyrzuca. Myślałem, że bardziej chodzi o

by móc z nim spędzać każdą wolną chwilę i udowadniać jego, że jestem dobrym człowiekiem
@adawidowicz: Moja siostrzenica pracuje w schronisku, jest bardzo szczera w opisie psów (bo nie powiem, że nie byłam zainteresowana. BYŁAM. Ale jeśli jest szczera i mi mówi, że pies jest taki i owaki to nie chce brać takiego psa).

Dla mnie to nie jest duża kasa, nawet jakby kosztował 1 zł to bym nie pozwoliła by było mu źle.
@Meara: Nie wszędzie się da i nie wszyscy to akceptują. Uwierz mi, miałem psa i w pewnym momencie były z tym już poważne problemy. Na dodatek był ciężko chory, a je nie mam siły patrzeć na to, jak pies cierpi...
@Meara: Z psem będziesz musiała popracować, wiele oduczyć - wiem o tym bo sam mam schroniskowca z ciężką przeszłością. Ale szczeniaka praktycznie dowolnej rasy też musisz szkolić, żeby z niego nie wyrosło niebezpieczne bydlę, więc czeka Cię tylko trochę mniej wysiłku. Mój dalszy wywód może zostać odebrany jak ocenianie, więc na tym spasuję.
@OSH1980: Heh... Ja miałam pieska... Ukradli mi go... Nie ma nic gorszego jak po 3 miesiącach widzisz swojego psa na smyczy u 5 latki... I nie wiesz czy powiedzieć: TO MÓJ PIES ODDAJ GO. Czy po prostu pogłaskać i powiedzieć: Hey piesku tęskniłam. A ten co? Merda ogonem i liże, bo mnie poznaje.
@TheSunDoesNotRiseEveryMorning: Mi jest bardziej przykro, bo to 1 pies, który słuchał mnie, a nie innych członków rodziny za smakołyki. (Inni przekupywali smakołykami, ja cierpliwością i przytulaniem. M.in. nie krzyczałam na to, że sikał w domu tylko np. mówiłam: Chodź. Idziemy na dwór siusiu zrobisz! ;) A on tup tup i biegnie happy i sika... Na korytarzu :D Good dog xD :D joke :D W końcu powiedziałam by sikał dalej xD) To
Jestes pewna ze taka kradzież się nie powtórzy ?

@Meara: Zamknę go w piwnicy! :D Tym razem jakby stało się tak, że ukradną to postaram się wszelkimi sposobami temu zapobiec. M.in. Nie będę wypuszczać go do ogrodu samemu.