Aktywne Wpisy

mickpl +1169
"Na rynku zostali głównie ci którzy szukają mieszkania, aby w nim osobiście zamieszkać" - XD
To się porobiło, kto to widzioł, nie tak wygląda zdrowy rynek deweloperski.
#nieruchomosci
To się porobiło, kto to widzioł, nie tak wygląda zdrowy rynek deweloperski.
#nieruchomosci

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

W głowie zrodziło mi się kilka pytań:
1) Jak wogóle zabrać się za pisanie własnego systemu płatności kartami? Czy znacie jakies open-source'owe rozwiązania napisane w #python ?
2) Czy bardzo różni się (w sensie trudności stworzenia oraz utrzymania) system obsługi płatności kartami, od systemu płatności internetowych vide PayPal?
3) Czy zaimplementowanie własnej bramki płatności, wiąże się z obowiązkiem przeprowadzania audytów bezpieczeństwa (PCI) ?
4) Biorąc pod uwagę trudność implementacji systemu, czy nie lepiej skorzystać z jakichś firm trzecich? Ktoś może coś polecić? ilość transakcji w miesiącu oceniam na ok 30-100.
5) Może jakimś linkiem do polskiego poradnika o tej tematyce ktoś poratuje?
011001000111101001101001011001010110101101101001 !
Jak ogarnę temat obiecuję napisać artykuł / poradnik dla potomnych koderów.
źródło: comment_CU52ijMmumYQS7RZRbzq8VWsdvLDxDUj.jpg
Pobierz1. Stracisz niepotrzebnie czas – pewne problemy zostały już rozwiązane setkami godzin pracy innych.
2. Ryzykujesz popełnienie mniej lub bardziej typowych błędów – a tu chodzi o kasę.
Jaką bibliotekę? Google.
@Pythonista: Co więcej - to zniechęca userów, wolę zapłacić za pośrednictwem zaufanej trzeciej strony (dotpay, PayPal) niż podawać numer karty jakiejś randomowemu sklepowi internetowemu.
2. zaimplementuj jego api albo znajdź bibliotekę, która to implementuje.
3. podepnij na swojej stronce
albo zleć to
@LOLWTF: prawdopodobnie będę starał się sam z tym zmierzyć, w końcu to cenne doświadczenie. Dzięki w każdym razie, będę pamiętać jak polegne :)
@Pipcieo: Buduje właśnie aplikację dla klienta, która posiada system zamówień, chciałem rozwinąć ją o możliwość płacenia kartami. Ogólnie jest ona w fazie budowy, także pokazać za bardzo jeszcze nie mogę. Szukam po