#motocykle Hej Motomirki, jako, że wczoraj się #!$%@?łem na mokrym i stwierdziłem, że moje 10- letnie Bridgestony nadają się jednak na śmietnik mam do Was pytanie o opony. Chcę kupić komplet nowych i nie zbankrutować przy tym. Czy możecie mi polecić coś co już przetestowaliście na własnej skórze? Zależy mi na tym żeby opona była dość uniwersalna - sportowo-turystyczna. Nie interesuje mnie szybkość ścierania, bo czy przejadę na nich dwa sezony czy trzy to już mniej ważne. Dzisiaj w serwisie gość mocno polecał mi Dunlopy Qualifer natomiast w internetach opinie są różne. Biorę również pod uwagę Metzeler Z6. Faworytem jest Michelin Pilot Road 4 ale cena mnie powala, bo w tej chwili oprócz opon muszę również zmienić lagi. H E L P :-)
@nokio: Na własnej skórze przetestowałem Bridgestone Exedra Max. Tylko rozmiary bardziej turystyczne, Cruiserowe, więc nie wiem czy Ci do Bandita rozmiar się znajdzie. Bardzo z nich jestem zadowolony. Na razie pół sezonu przejechane. Cenowo półka średnia.
@nokio: Nie wiem w jakiej są teraz cenie, ale polecam te która mam u siebie: Pirreli Angel ST, podobno wersja GT ciut bardziej wytrzymała, ale jest też droższa.
@nokio: ja się zastanawiałem nad Angel GT i polecał mi ją zaufany sprzedawca, że ponoć świetnie się spisują do turystyki. Mówił też że lepiej robią w cięższych moto. Ja kupiłem teraz Diablo Rosso II, też mi ten gość polecił. Opona jest niesamowita, trzyma jak przylepiona i szybko się nagrzewa. W porównaniu do 2CT które miałem wcześniej to przepaść.
@syrena_elektro: o. Denks, bo miałem pisać o te opony, bo zapomniałem ich nazwy! :D 2ct mi odjechaly w sobotę przy 140 w łuku... powiem Ci, ze dziwne i zarazem fajne uczucie jak zaczyna Cię tył wyprzedzać
@Stitch: leżałeś czy dupa uratowana? Moje też się ślizgały, i to bardziej na środku niż po bokach. No i diablo nie ma takiego prostowania jak 2ct a to tylko jedna z wielu zalet ;-)
@PoprawkaCisnieniowa: Ja właśnie mam Angel ST, wybierałem po opiniach, więcej ludzi stawiało ST ponad GT. Mam je od niedawna ale złego słowa nie mogę powiedzieć:)
edit: Bandit 650
Komentarz usunięty przez autora