Wpis z mikrobloga

Powiedzcie mi, czy jako ateiści wolelibyście zagłosować na Grzegorza Brauna czy na Janusza Palikota?
Jestem ateistą i z tej dwójki po tysiąckroć bardziej wolę Brauna, co więcej naprawdę mam ochotę oddać na niego głos w tych wyborach, zastanawiam się czy inni ateiści też mają takie podejście.
#ateizm #ankieta #wybory #palikot #braun
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kinlej: Masz problem ze zrozumieniem mojego wpisu? Może sobie daruj, jeśli to przerasta możliwości obliczeniowe twojego mózgu. Na mojej czarnej za obrażanie Polaków z łatką polonofob, antypolak, dywersant już od dawna jesteś.
  • Odpowiedz
@polny_zwierz: "ateista" buahahaha
nalep se kartke na czoło i chodź tak po ulicy, niech wszyscy wiedzą
rano pewnie modlisz się do świętego Ateistego a bułki kupujesz w sklepach dla ateistów bo w innych skażone
  • Odpowiedz
@kinlej: Nie dałem niestety linka do komentarza, za który uznałem Cię za polonofoba. Być może mylnie i pochopnie Cię oceniłem, jeśli tak to przepraszam, mam zanotowane tylko, że obrażałeś Polskę i Polaków.
  • Odpowiedz
@polny_zwierz: Serio, religia to najmniej ważna kwestia w wyborze prezydenta, ważne są inne kwestie tak jakby chociaż podatki, polityka zagraniczna czy inne. Poza tym mało prawdopodobne jest aby zgadzać się we wszystkim ze swoim kandydatem, trzeba po prostu wybrać najbliższego twoim przekonaniom i religia to kwestia na którą można przymknąć oko. Jestem ateistą i z tych dwóch zdecydowanie Braun.
  • Odpowiedz
@polny_zwierz: Na Browna gdyby nie Marian, podoba mi się jego program, in vitro mnie nie interesuje, a do koscioła nikt mnie nie zmusi chodzić. Zresztą sam mówił w wywiadzie dla Żelaznej logiki, jak ktoś jest ateistą szanuje ,to jego sprawa.
  • Odpowiedz
@polny_zwierz: Jestem człowiekiem ubogiej wiary i też bardzo zastanawiam się nad oddaniem głosu na Brauna. Zwłaszcza, że katolicyzm sam w sobie przekazuje pozytywne wartości i dziwi mnie, że obecnie przez wielu religijność jest uznawana za wadę. Po ostatnim wywiadzie Brauna dla Pikio cały czas się waham - Braun czy Korwin. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@polny_zwierz: Braun zdecydowanie. Palikot zamiast zajmować się polityką zagraniczną, walczyłby z kościołem, jakby to było wielce zagrożenie dla tego kraju, większe niż Ruscy, czy ktokolwiek inny z zewnątrz.

Już pomijam rzecz jasna fakt że Palikot to platformerskie ścierwo ubabrane we wszelkie przekręty tej partii, ubrane w kolorowe piórka.
  • Odpowiedz