Wpis z mikrobloga

Mircy przy robieniu zielonego sosu jalapeno dałem za dużo octu winnego. Kurde myślałem, że 1/3 szklanki będzie ok. Sam nie wiem co mnie podkusiło żeby wlać wszystko na raz. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Tym bardziej, że nie lubię octowych sosów :/

No nic. W tej chwili oprócz tego że pali rurę to się go jeść nie da. Może go jeszcze odratuję... zobaczymy....
Tylko papryczek szkoda :(
#chili #chilihead #goomowesosy #gotujzwykopem
  • 19
  • Odpowiedz
Wydaje mi się, że jedynym ratunkiem w tej chwili będzie rezygnacja z pięknego zielonego koloru i dodanie pomidorów :) Co myślicie?
  • Odpowiedz
@szancik: @Jutraniema: Nawet tutaj typ wrzuca 3/4 kubka octu. Albo coś zrobiłem nie tak, albo ten rodzaj mi po prostu nie smakuje :)

Ale nie ma co marudzić, ważne że poprzednie sosy wyszły zajebiste i jest jeszcze 0,5kg habanero do zagospodarowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
goomowy - @szancik: @Jutraniema: Nawet tutaj typ wrzuca 3/4 kubka octu. Albo coś zrob...
  • Odpowiedz
@goomowy: Też w zeszłym roku robiłem z jakiegoś takiego przepisu i też wyszło octowe gówno. Co najwyżej można dodawać jako wzmacniacz do con carne, albo bbq.
  • Odpowiedz
@franaa: Ja staram się robić raczej nie z przepisów a na "czuja" lub "smaka" ;) Ewentualnie inspiruję się kilkoma przepisami i wybieram co najlepsze. Ten wyżej dałem jako przykład, że typ wali prawie szklankę octu i że niby pychota. Bleh... kwaśne i gorzkie gówno :/
  • Odpowiedz
@rozowy_dzban: #rozdajo zrobię, tylko raczej nie z tym sosem :) Skubaniec jest bardzo niesmaczny jak dla mnie :/ Do rozdawania to jakiś pyszny wybiorę :)
Nie chcę jakiegoś mirka bądź mirkówny zniechęcić do ostrego żarcia jakimś kwasem.
W sumie to zastanawiam się czy przepis na to wrzucać w ogóle ;)
  • Odpowiedz