Wpis z mikrobloga

#android #programowanie

Mam pomysł na pewną aplikację, jednak nie potrafię w ogóle programować :D Po prostu chcę podzielić się pomysłem i zapytać was czy jest to wykonalne. A #mianowicie byłaby to aplikacja do odtwarzania youtube'a w tle . Coś jak połączenie zwykłego playera audio, konwertera YT mp3 z wyszukiwarką przeszukującą youtube'a. Program ten po wybraniu jakiegoś filmu z listy na początek pobierałby ok 30-40 początkowych sekund przekonwertowanego audio z filmu, po czym w trakcie ich odtwarzania "w locie" pobierał resztę. Co wy na to?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kevinhomealone: sporo osób szukało już appek do odtwarzania youtube w tle i kiedyś było ich kilka, obecnie w google play jest zero, chyba jakieś zasady zmienili i już nie przejdzie w ogóle takie coś do sklepie. Tym bardziej motyw z pobieraniem audio na pamięć telefonu. (oczywiście nieoficjalnie nadal można je znaleźć, jeżeli nie chcesz aplikacji publikować w Google play, to raczej wykonalne)
  • Odpowiedz
@kevinhomealone: zgodnie z polityką youtube, korzystając z ich API, czy osadzając filmy musisz wyświetlać odtwarzacz. Chodzi oczywiście o to, że jeśli ludzie by sobie robili odtwarzacze w tle, to tracą kasę z reklam.
  • Odpowiedz