@Jubei: no wiem wiem, ale problem w tym że aż tak nie chce mi się posiadać Lolipopa żeby ustawiać wszystko od nowa w telefonie ( ͡°͜ʖ͡°) poczekam na OTA, albo jak mnie coś zirytuje to wgram na czysto :)
@Jubei: no zasadniczo tak, ale żeby wszystko hulało dobrze zaleca się zrobić wipe itp. tym bardziej że nie jest to minor update (4.4.2 -> 4.4.4), tylko praktycznie nowy system ( ͡°͜ʖ͡°)
@JanuszProgramowania: ja dziś przestaję czekać - mam note 4 od premiery z 4.4.4 i dziś wgrywam 5.0.1 XEO i będę miał aktualizacje normalnie z OTA. Olać play, tak jak oni olewają nas.
@JanuszProgramowania: ja w pracy właśnie ściągam soft. Dane już w miarę zgrałem. Nie wiesz może czy Shealth robi kopię na tel czy w chmurze? nie mogę tego znaleźć nigdzie, gdzie jest ta kopia zapasowa.
@JanuszProgramowania: Właśnie się dane przywracają automatycznie - pokazała mi się lista aplikacji i zaznaczyłem co chcę mieć ( ͡°͜ʖ͡°) Przywrócił wszystko z chmury SAMSUNG - łącznie z SMSami (co mnie trochę martwi), kontaktów nie.
Telefon działa o wiele szybciej, od razu to widać. Bajera, system strasznie jasny, ale cóż... Zużywa 1,6GB ram czysty, wcześniej 2,5GB czysty.
@JanuszProgramowania: udało mi się. Wraz z softem sHealth się zaktualizował do najnowszej wersji. W najnowszej wersji oczywiście dane przepadają (BRAWO SAMSUNG!). Dałem w google play odinstaluj i została stara wersja dzięki temu. Włączyłem i zapytał czy chcę dane przywrócić. Potem aktualizacja i wsio.
#!$%@?ąc Odinem NIE TRACISZ DANYCH. NIE MUSISZ NIC USTAWIAĆ. To jak ota, tylko że z Twojego PC a nie netu. Nie naruszasz Knoxa, nie tracisz gwarancji.
Rób jak chcesz - w rzeczywistości nie ma różnicy. :)
Nie wiesz może czy Shealth robi kopię na tel czy w chmurze? nie mogę tego znaleźć nigdzie, gdzie jest ta kopia zapasowa.
EDIT:
Już mam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Żegnaj 4.4.4...
Po sprawie.
Oczywiście WIPE przed i po instalacji.
Oczywiście KNOX 0x0.
Przywrócił wszystko z chmury SAMSUNG - łącznie z SMSami (co mnie trochę martwi), kontaktów nie.
Telefon działa o wiele szybciej, od razu to widać. Bajera, system strasznie jasny, ale cóż...
Zużywa 1,6GB ram czysty, wcześniej 2,5GB czysty.